Uusimmat

Tänään HBO Nordicissa: Lupaavasti alkanut kauhusarja, joka sai lopetustuomion jo ensimmäisen jakson jälkeen

08.11.2019 07:35 Muropaketin toimitus

Swamp Thing on yksi DC Comicsin kiehtovimmista hahmoista. Tänään HBO Nordicissa julkaistaan tummanpuhuvan antisankarin oma sarja, joka jäi valitettavan lyhytikäiseksi.

Tarjolla on hyviä ja huonoja uutisia.

Ensin hyvät: Swamp Thingin eli Rämeen olennon tuore kauhusarja julkaistaan HBO Nordicissa tänään kokonaisuudessaan. Katsottavaksi tulee siis heti kaikki 10 jaksoa.

Ja sitten huonot: Enempää jaksoja ei ole tulossa, sillä jostain käsittämättömästä syystä Swamp Thingistä tehtiin lopetuspäätös jo ennen kuin ensimmäinen tuotantokausi oli ehtinyt pyöriä USA:ssa loppuun aikaisemmin tänä vuonna – itse asiassa jo ensimmäisen jakson esityksen jälkeen.

Aivan tolkutonta.

Suolaa haavoihin kaataa se tosiasia, että Swamp Thing on sarjana hyvinkin onnistunut. Muropaketin arviossa siitä todettiin mm. seuraavaa:

”Elävästä kasvista kertovan sarjakuvan muokkaamisen toimivaksi tv-sarjaksi voisi kuvitella olevan melko mahdoton operaatio, mutta sarjan luojat Mark Verheiden (Battlestar Galactica) ja Gary Dauberman (It) onnistuvat siinä jopa yllättävän hyvin. Swamp Thing on kaikkea muuta kuin perinteinen supersankari, ja tekijät ovat päättäneet tehdä tv-versiosta puhdasta kauhua, joka on oikea ratkaisu. Sarja on parhaimmillaan rehellistä body horroria, vähän kuin sekoitus The Thing -elokuvaa ja David Cronenbergin kauhuklassikoita. Jo ensimmäisessä jaksossa nähdään niin häiriintynyt kohtaus, että se voi olla liikaa muille kuin kauhufaneille.”

Lue koko arvio täältä:

HBO Nordicin esittämä Swamp Thing on rehellistä kauhua ja yksi parhaista DC-sarjoista

Loppuun vielä alleviivattakoon, ettei Swamp Thingillä ole muuta yhteistä Wes Cravenin kömpelön Swamp Thing – mies suolta -elokuvan (1982) kanssa kuin lähdemateriaali. Sen elokuvan katsoneet huomaavat kyllä nopeasti jo sarjan ensimmäisen jakson aikana…