Tänään julkaistaan Disney-leffa, joka ei tunnu Disney-leffalta – ”Erikoinen tapaus, eikä ehkä ihan lasten juttu”, totesi kriitikko

28.05.2021 10:03 | Muropaketin toimitus

Cruella Emma Stone

Emma Stonen tähdittämä Cruella-elokuva saa tänään ensi-iltansa Suomen (harvoissa auki olevissa) elokuvateattereissa sekä samanaikaisesti Disney Plus -suoratoistopalvelussa (lisämaksua vastaan).

Cruella on 101 dalmatialaista -animaatiosta tutun Cruella de Vilin ”synty- ja kasvukertomus”, hieman samaan tapaan kuin Angelina Jolien tähdittämä Maleficent vuonna 2014. Edeltäjäänsä verrattuna Cruella on kuitenkin rosoisempi, jopa siinä määrin, ettei elokuvan kohdeyleisö ole aivan selkeä juttu.

”Disney-elokuvaksi Cruella on kuitenkin todella erikoinen. Sitä on hankala ajatella lastenelokuvaksi, mutta se ei solahda suosiolla selkeästi aikuiskatsojille suunnatuksikaan. Lapsikatsojilta pitkä, kaksi tuntia ja vartin kestävä elokuva menneisyyden kaiveluineen vaatii pitkää pinnaa, eikä tarinassa ole keskuskolmikon mainioiden rosvokoirien lisäksi paljonkaan suoraan lapsille suunnattua toimintaa”, Helinä Laajalahti kirjoittaa arviossaan, jonka voi lukea täältä:

Arvostelu | Cruella on Disneyn elokuvaksi todella erikoinen, mutta Jokeriin sitä on turha verrata

Alla vielä Cruellan traileri.

MAINOS | Marvelia, Star Warsia ja paljon muuta – Tilaa Disney+ hintaan 8,99 € / kuukausi tai 89,90 € / vuosi