Tänään käynnistyvä Espoo Ciné tarjoilee muun muassa tripla-annoksen eläviä kuolleita

04.05.2018 10:00 | Tuukka Hämäläinen

Espoo Ciné -festivaalilla nähdään muun muassa Ellen Pagen tähdittämä zombie-elokuva The Cured, sekä Frankensteinin luojan Mary Shelleyn elämäkertaelokuva. Kokosimme festivaalin tarjonnasta viisi suositusta Muropaketin lukijoille.

Kevään festariputken viimeinen etappi, Espoo Ciné, käynnistyy tänään 4. toukokuuta. Aiemmin elokuussa järjestetty kymmenpäiväinen festivaali sijoittuu vasta toista kertaa keväälle, ja näytöksiä järjestetään yhdentoista päivän ajan Espoon Kulttuurikeskuksessa, Kino Tapiolassa, Finnkino Sellossa, Finnkino Omenassa sekä Hanasaaressa.

Festivaalin ohjelmistosta löytyy noin 80 elokuvaa, joista listaamme alla viisi vinkkiä. Elokuvat on valittu Muropaketin lukijakuntaa silmällä pitäen, ja suosittelemme toki tutustumaan koko monipuoliseen ohjelmistoon.

1) The Cured

Ellen Pagen tähdittämä The Cured on ensimmäinen Espoo Cinén peräti kolmesta zombie-elokuvasta. David Freynen ohjaamassa ja käsikirjoittamassa irlantilaiselokuvassa eläväksi kuolleeksi muuttuminen ei olekaan kaiken loppu, vaan kurjan tilan aiheuttama Maze-virus on onnistuttu kukistamaan ja zombiet voidaan siis parantaa. Tämä synnyttää kuitenkin uuden ongelman: yhteiskunta ei noin vain hyväksy entisiä verenhimoisia hirviöitä keskuuteensa.

Alta näet elokuvan trailerin. Lisätietoja ja näytösajat festivaalin sivuilta.

2) Mary Shelley

Tieteis- ja kauhukirjallisuuden klassikon Frankensteinin ilmestymisestä tuli tänä vuonna kuluneeksi tasan 200 vuotta, ja nyt Espoo Cinén ohjelmistossa nähdäänkin tarina hirviön luojasta. Loistava Elle Fanning (mm. Super 8The Neon Demon) tähdittää Mary Shelleyn elämäkertaelokuvaa, joka keskittyy kirjailijan myrskyiseen suhteeseen runoilija Percy Shelleyn kanssa sekä Frankenstein-kertomuksen syntyyn heidän ja Lordi Byronin välisessä kilpailussa.

Alta näet elokuvan trailerin. Lisätietoja ja näytösajat festivaalin sivuilta.

3) The Ravenous

Lisää eläviä kuolleita, tällä kertaa Kanadasta. Robin Aubertin käsikirjoittamassa ja ohjaamassa kauhudraamassa pienen Quebeciläisen kylän asukkaat ovat selittämättömästi muuttuneet ja pieni selviytyjäjoukko joutuu pakeneaan metsään. Elokuva on saanut kiitosta etenkin visuaalisesta tyylistään ja zombie-genren elvyttämisestä.

Alta näet elokuvan trailerin. Lisätietoja ja näytösajat festivaalin sivuilta.

4) England Is Mine

Mark Gill tekee saman kulttiyhtye The Smithsille, kuin vuosikymmen sitten ilmestynyt Control teki Joy DivisionilleEngland Is Mine on tarina manchesterilaisyhtyeen syntymästä ja etenkin keulahahmo Steven Patrick Morrisseysta, joka bändin perustamisen aikoihin tunnettiin vielä koko nimellään. Pääroolissa nähdään muun muassa viime vuotisesta Dunkirkistä tuttu Jack Lowden.

Alta näet elokuvan trailerin. Lisätietoja ja näytösajat festivaalin sivuilta.

5) The Night Eats the World

Entä jos heräisit aamulla kotibileiden jälkeen ja talon ulkopuolella koko yhteiskunta olisi mennyttä? Juuri näin alkaa Dominique Rocherin zombie-elokuva, jossa elävät kuolleet kylvävät tuhoa Pariisissa. Tapahtumien keskiössä on yksin heräävä Sam (Anders Danielsen Lie, mm. Personal Shopper), joka yrittää pelastaa itsensä ja löytää muita selviytyjiä.

Alta näet elokuvan trailerin. Lisätietoja ja näytösajat festivaalin sivuilta.

Muropaketin uusimmat