Tänään saa Suomen ensi-iltansa 10 Oscar-ehdokkuutta kerännyt huippuelokuva – “Komeinta mitä valkokankaalla on nähty pitkään aikaan”, kehui kriitikkomme

24.01.2020 06:30 | Muropaketin toimitus

Elokuvavuosi 2020 on vasta aluillaan, mutta jo nyt on selvää, että Taistelulähetit 1917 tulee olemaan yksi vuoden parhaista ensi-illoista.

American Beautysta ja 007: Skyfallista tutun Sam Mendesin ohjaaman Taistelulähetit 1917 -elokuvan juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Ensimmäinen maailmansota on kuumimmillaan. Kaksi nuorta brittisotilasta, Schofield (George MacKay) ja Blake (Dean-Charles Chapman), saavat mahdottoman tehtävän. Heidän tulee päästä vihollislinjan läpi ja viedä perille viesti, joka estää satoja sotilaita vastaan suunnitellun kuolettavan iskun. Iskun kohteena on myös Blaken veli.”

Tarinansa puolesta Taistelulähetit 1917 voi kuulostaa geneeriseltä sotaviihteeltä, mutta sitä se ei ole. Peräti 10 Oscar-ehdokkuutta kerännyt elokuva sai Muropaketin arvostelussa lähes täydet pisteet.

”Elokuvan aluksi tekee mieli yrittää bongata ja laskea kohtia joissa yksi pitkä otto päättyy ja toinen alkaa. Moinen touhu unohtuu kuitenkin melkein saman tien kun nuoret sotilaat lähtevät matkaan. Muutamaa itsestäänselvää tapausta lukuunottamatta leikkaukset kuvasta toiseen on onnistuttu piilottamaan todella hyvin. Suu loksahtaa teknisen taituruuden ansiosta auki todella monta kertaa kahden tunnin aikana ja sen enempää spoilaamatta kehun varsinkin viimeisen kohtauksen olevan komeinta mitä olen nähnyt valkokankaalla pitkään aikaan.”

Lue arvio täältä:

Bond-ohjaaja Sam Mendesin Taistelulähetit 1917 on paljon muutakin kuin vain jumalattoman komean näköinen sotaelokuva