Tänään tv:ssä: 007-elokuva, jonka jälkeen James Bondin näyttelijä sanoi tekevänsä itsemurhan, jos joutuu palaamaan rooliin – ja sitten hän palasi rooliin

18.09.2019 06:28 | Muropaketin toimitus

Nelonen esittää tänään toistaiseksi uusimman 007-elokuvan kello 21.00 alkaen.

Vuonna 2015 valmistuneessa 007 Spectressa James Bond (Daniel Craig) pääsee rikollissyndikaatti Spectren jäljille, mutta saa pian huomata sen lonkeroiden yltävän kauas hänen omaan menneisyyteensä. Britannian tiedustelupalvelujen yhdistämisen myötä Bond saa uuden pomon, joka luottaa maailmanlaajuiseen valvontaverkostoon enemmän kuin sooloileviin agentteihin.

Daniel Craigilla oli 007 Spectren kuvausten jälkeen mitta aivan täynnä James Bondia. Näyttelijä totesi ensi-illan aikoihin kohun aiheuttaneessa haastattelussaan: ”Mieluummin rikkoisin tämän kädessäni olevan lasin ja viiltäisin ranteet auki kuin tekisin uuden elokuvan nyt. Haluan vain siirtyä jo eteenpäin”.

Sittemmin tunteet tasaantuivat siinä määrin, että Craig esittää pääosaa taas ensi vuonna ensi-iltansa saavassa – ja kohuhaastattelun jälkeen perin osuvasti nimetyssä – 007: No Time to Diessa.