Uusimmat

Tänään tv:ssä: 1990-luvun klassikkokomedia, joka oli Suomessa valtava hitti – keräsi vielä enemmän katsojia kuin Star Wars

14.02.2022 06:17 Muropaketin toimitus

Pretty Woman

Vuoden 1990 Pretty Womanin muistavat varmasti kaikki, eikä ihme: Julia Robertsin ja Richard Geren tähdittämä komedia oli aivan käsittämättömän iso hitti myös Suomessa.

Pretty Woman keräsi Suomessa yhteensä 417 267 katsojaa elokuvateatterikierroksellaan. Se on enemmän kuin mitä esimerkiksi ensimmäinen Star Wars (397 584 katsojaa) tai Harry Potter -elokuvasarjan loppuhuipennus Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 (386 520 katsojaa) onnistuivat keräämään.

Garry Marshallin ohjaama Pretty Woman on ”kertomus kovapintaisesta bisnesmiehestä (Richard Gere) ja hyväsydämisestä ilotytöstä (Julia Roberts), joiden kohtaamisesta Los Angelesissa käynnistyy upea, monipolvinen ja suuria tunteita tulviva tuhkimotarina”.

Erikoista on, että vaikka Pretty Womania on ollut tapana pitää sokerisena hömppäviihteenä, Julia Robertsin roolisuoritus huomioitiin Oscar-ehdokkuudella. Voittoa ei tosin irronnut; pystin nappasi itselleen Kathy Bates Piinasta.

Pretty Woman nähdään Liv-kanavalla tänään kello 22.00 alkaen. Suoratoistona elokuvan voi katsoa Disney+:sta.