Uusimmat

Tänään tv:ssä: Arnold Schrwarzenegger -klassikon kierrätys – ”Tälle elokuvalle ei ollut kenelläkään mitään tarvetta”

29.10.2020 10:10 Muropaketin toimitus

Paul Verhoeven teki vuonna 1990 Total Recall -elokuvan Arnold Schwarzeneggerin kanssa. Siitä tuli klassikko. Tänään Subilla kello 21.00 alkavaa vuoden 2012 kierrätystä harvempi sen sijaan enää edes muistaa.

Edeltäjänsä tavoin Len Wisemanin vuonna 2012 ohjaama Total Recall pohjautuu löyhästi Philip K. Dickin scifi-klassikkoon We Can Remember It For You Wholesale, mutta enemmän tuoreempi Total Recall elokuvakierrätys on kuin novellin filmatisointi.

Ihan susihuono ei Colin Farrellin tähdittämä tieteisjännäri ole, mutta se ottaa itsensä liian vakavasti ja on muutenkin edeltäjäänsä persoonattomampi. Eikä elokuvalle myöskään ollut minkäänlaista tilausta.

”Total Recall häviää niin monen muun uusioversion tavoin ottelun ennen kuin kello on edes soinut. Niin höpsö kuin vuoden 1990 alkuperäinen Total Recall nykynäkökulmasta paikoin onkin, nauttii Paul Verhoevenin versio edelleen scifi-fanien suosiota. Minkäänlaista tarvetta uudelle Total Recallille ei siis olisi ollut. Tämän saivat myös studiopamput huomata, kun Underworld-sarjasta parhaiten tunnetun Len Wisemanin ohjaama elokuva floppasi Pohjois-Amerikassa pahasti”, todettiin Muropaketin arviossa kahdeksan vuotta sitten.

Lue koko kirjoitus täältä:

Arvostelu: Uusi Total Recall on turhan totinen elokuva