Tänään tv:ssä: Arnold Schwarzeneggerin ”klassikko”, jonka jatko-osasta vain harva on koskaan kuullut

13.08.2019 06:04 | Muropaketin toimitus

Arnold Schwarzeneggerin vuonna 1990 valmistunut Lastentarhan kyttä ei ole näyttelijän kehutuimpia tuotoksia, mutta on kuitenkin vuosien saatossa muodostunut kulttiklassikoksi.

Ivan Reitmanin ohjaama komedia kertoo losangelesilaisesta etsivästä John Kimblestä, joka päätyy töihin lastentarhaan. Arnold Schwarzeneggerin lisäksi Lastentarhan kyttää tähdittävät Pamela Reed, Penelope Ann Miller, Linda Hunt, Richard Tyson, Carroll Baker ja Cathy Moriarty.

Lastentarhan kytän tietää moni sellainenkin, joka ei ole elokuvaa edes omin silmin nähnyt. Huomattavasti tuntemattomampi on Reitmanin elokuvan jatko-osa, joka valmistui vuonna 2016. Arnold Schwarzeneggerin sijaan sitä tähditti Ruotsin ylpeys Dolph Lundgren. Schwarzenegger ei osallistunut Lastentarhan kyttä 2:n tekemiseen edes cameon verran. Syyksi ilmoitettiin aikatauluhaasteet.

Niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa Lastentarhan kyttä 2 julkaistiin suoraan dvd:lle ja blu-raylle vähin äänin. Ne harvat, jotka elokuvan ovat nähneet, eivät ole olleet järin vaikuttuneita: IMDb:ssa leffan arvosana on vain 4,5/10.

Aidon ja alkuperäisen Lastentarhan kytän voi nähdä tänään TV5:llä kello 21.00 alkaen.

Alla molempien elokuvien trailerit.

Muropaketin uusimmat