Tänään tv:ssä: Brad Pittin rosoinen sotaelokuva – Taistelukentän kauhut toivat K16-ikärajan

16.08.2019 08:20 | Muropaketin toimitus

Nelonen esittää perjantain myöhäisillan elokuvana Brad Pittin tähdittämän Furyn. Se alkaa kanavalla kello 23.40.

Brad Pitt nähdään vuonna 2014 valmistuneessa Furyssa panssarivaunun komentaja Don ”Wardaddy” Collierina, joka saa kaatuneen apukuljettajansa tilalle keltanokan (Logan Lerman), joka ei ole koskaan käynytkään panssarivaunun sisäpuolella. Liittoutuneet ovat syvällä natsi-Saksan sydämessä, ja Collierin pitää johdattaa panssarivaununsa vihollisen ylivertaisia tankkeja vastaan.

Pittin ja Lermanin lisäksi David Ayerin ohjaamaa elokuvaa tähdittävät Shia LaBeouf, Michael Peña ja Jon Bernthal.

Muropaketin arvostelussa K16-ikärajalla siunattua Furya kuvailtiin seuraavasti:

Ensimmäinen tunti on parhaimmillaan järisyttävää elokuvaa. Kaikilla on mutaa ja sontaa, kuolemaa ja väsyneitä miehiä, jotka huojuvat kuin zombiet. Välillä puhutaan uskonnosta, oikeasta ja väärästä, mutta kaikki tietävät, että ainoa valinta on sen välillä, palaako kuoliaaksi vai lopettaako kärsimyksen luodilla. Toinen maailmansota saattoi olla hyvä sota, mutta kaikki sodat ovat helvettiä.

Furyssä on kourallinen taistelukohtauksia, jotka ovat hienosti tehtyjä ja jännittäviä. Kyse on taktisen tason päätöksistä, eli siitä, kuka näkee kenet ensiksi, mihin kulmaan tankki kannattaa ajaan, millainen ammus tykkiin ladataan ja koska on oikea hetki ampua. On väijytystä, on kaupunkitaistelua ja kuumaa tankki tankkia vastaan -materiaalia. Jännitys tulee siitä mitä katsoja näkee, ei siitä että kamera heiluisi hurjasti ympäriinsä. Detaljit tuntuvat olevan kohdallaan melkoisen hyvin, vaikka kotisohvien Pattonit varmasti löytävät — aiheellista — naputtamista.

Lue koko arvio täältä:

Furyssä on puolikas hienoa sotaelokuvaa