Tänään tv:ssä: Chris Pratt ja Jennifer Lawrence tekivät vuonna 2016 yllättävän hyvän scifi-elokuvan

08.12.2021 12:57 | Muropaketin toimitus

Nelonen esittää keskiviikkoillan elokuvana kanavalla kello 22.00 alkavan tieteisdraaman Passengers.

Mortem Tyldumin ohjaaman, Jon Spaihtsin kirjoittaman ja Jennifer Lawrencen ja Chris Prattin tähdittämän Passengersin juoni kulkee seuraavia latuja:

”Avalon on avaruusalus, joka kuljettaa tuhansia siirtolaisia uuteen kotimaailmaan. Laitevian myötä insinööri Jim Prestonin ja kirjailija Aurora Lanen unikapselit aukeavat 90 vuotta etuajassa. Heidän kumppanuutensa muuttuu lopulta romanssiksi, kunnes androidibaarimikko Arthur paljastaa epähuomiossa häiritsevän salaisuuden. Tästä huolimatta he työskentelevät yhdessä pakon edessä ja selvittävät, miksi alus hajosi, pelastaakseen aluksen tuhannet ihmiset ennen kuin on liian myöhäistä.”

Muropaketin arviossa Passengers sai ihan kiittävän vastaanoton – tai ainakin elokuva oli parempi kuin mitä olimme odottaneet:

”Prattin ja Lawrencen kemiat pelaavat loistavasti yhteen, vaikka Lawrence onkin kaksikosta se huomattavasti parempi näyttelijä. Käsikirjoitus hyytyy puolivälin kohdalla ja juonikuvion loppuratkaisuineen arvaa etukäteen, mutta se ei tällä kertaa juuri haittaa, sillä draama, scifi, rakkaustarina ja jännitys pysyvät loppuun asti tasapainossa.”

Koko kirjoitus löytyy täältä:

Arvostelu: Jennifer Lawrencen ja Chris Prattin Passengers on yllättävän hyvää parisuhde-scifiä

Passengersin voi katsoa myös Elisa Viihde Viaplayn elokuvakirjastosta kuukausimaksua vastaan.