Tänään tv:ssä: Clint Eastwoodissa sotadraamassa on kohtaus, jonka aikana pokka pettää joka kerta – ”Ei mitään järkeä”, totesi jopa näyttelijä

04.06.2021 09:51 | Muropaketin toimitus

Clint Eastwoodin ohjaama American Sniper on pätevä draamaelokuva, jonka kuuluisin kohtaus on kuitenkin tahattoman koominen.

Subilla kello 21.00 nähtävä American Sniper kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan kokeneesta ja palkitusta amerikkalaisesta tarkka-ampujasta Chris Kylesta (Bradley Cooper):

USA:n armeijan erikoisjoukkojen sotilas Chris Kyle lähetetään Irakiin puolustamaan aseveljiään. Hänen uskomaton tarkkuutensa pelastaa taistelukentillä lukemattomia henkiä ja kun tarinat hänen rohkeudestaan leviävät, saa Kyle lempinimen Legenda. Hänen maineensa kasvaa kuitenkin myös vihollisen puolella, mikä tekee hänestä kapinallisten ykköskohteen. Tämän lisäksi Kyle kohtaa haasteita myös kotirintamalla. On vaikeaa olla hyvä isä ja aviomies, kun perhe on maailman toisella laidalla.

Vuonna 2014 valmistunut American Sniper on kerännyt enimmäkseen kiitosta, mutta ei ihan jokaisella osa-alueellaan. Leffan kuuluisimmassa kohtauksessa Bradley Cooper joutui esiintymään vauvanuken kanssa, eikä homma yksinkertaisesti toiminut, vaikka Cooper karismaattinen ja mukautuvainen näyttelijä onkin. Cooper oli itsekin sitä mieltä, ettei nuken käyttämisessä ollut mitään järkeä:

Bradley Cooper on American Sniper fake baby scene: ‘I couldn’t believe we were doing it’

Alla vielä American Sniperin traileri.

Muropaketin uusimmat