Uusimmat

Tänään tv:ssä: Disney halusi Johnny Deppin hittielokuvalle ehdottomasti jatko-osan – Eipä olisi kannattanut: leffasta tuli paha floppi, jota kukaan ei enää muista

03.11.2020 10:30 Muropaketin toimitus

Liisa Ihmemaassa oli vuonna 2010 Disneylle jättihitti, joka ylsi 3D-huumassa yli miljardin dollarin lipunmyyntiin. Pakkohan moiselle oli jatko-osa tehdä.

Liisan seikkailut peilimaailmassa (Alice Through the Looking Glass) valmistui vuonna 2016 – ja mitä ilmeisimmin liian myöhään, sillä yhdentekevä satuseikkailu ei yltänyt lähellekään edeltäjänsä tulovirtaa. Lipunmyynti kipusi vain 299,5 miljoonaan dollariin. Elokuvan budjetti oli jopa 170 miljoonaa dollaria, joten floppihan Liisan paluusta tuli.

Liisan seikkailut peilimaailmassa -elokuvassa Liisa (Mia Wasikowska) on palannut meriltä ja löytää sattumalta taikapeilin, joka vie hänet takaisin Alimaailmaan. Luvassa on vaarallinen tehtävä yrittää pelastaa Hatuntekijän (Johnny Depp) perhe palaamalla ajassa taaksepäin.

Tim Burtonin korvanneen James Bobinin ohjaama elokuva olisi voinut olla paljon kurjempikin, mutta ennen kaikkea se oli pakotettu ja täysin tarpeeton jatko-osa, joka on jäänyt aniharvan mieleen, vaikka ensi-illasta on vain neljä vuotta.

Liisan seikkailut peilimaailmassa nähdään tänään Livillä kello 21.00 alkaen.