Tänään tv:ssä: Ehkäpä paras Harry Potter -leffa – Eikä ihme, sillä ohjaaja on tuttu myös näistä neljästä 2000-luvun huippuelokuvasta

10.08.2020 08:06 | Muropaketin toimitus

Chris Columbus ohjasi kaksi ensimmäistä Harry Potter -elokuvaa. Ne olivat jännittäviä, mutta aika lempeitä koko perheen seikkailuita. Kun Alfonso Cuarón astui puikkoihin vuonna 2004, muuttui elokuvasarjan sävy tummemmaksi – ja otti monen mielestä askeleen vielä parempaan suuntaan.

Tänään Subilla kello 21.00 nähtävä Harry Potter ja Azkabanin vanki (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) on monen mielestä Harry Potter -elokuvasarjan kohokohta. Järin yllättävää se ei ole, sillä ohjaaja Alfonso Cuarón on tehnyt myös huippuelokuvat Ja äitiäs kans, Childen of Men, Gravity ja Roma.

Illan elokuvan tarina tuskin ainakaan Harry Potter -faneille kertausta kaipaa, mutta otetaan silti moinen lyhyen kaavan kautta:

Azkabanin vangissa vaarallinen velho Sirius Musta on paennut pahamaineisesta Azkabanin vankilasta ja aikoo etsiä käsiinsä Harryn, jolle hän haluaa kostaa isäntänsä kohtalon. Pääosia seikkailussa esittävät tutun Potter-kolmikon Daniel Radcliffe, Rupert Grint ja Emma Watson lisäksi mm. Gary Oldman ja Michael Gambon.