UUSIMMAT

Tänään tv:ssä: Elokuva, joka ei kiinnostanut ketään – Tuotti studiolle 120 miljoonan dollarin tappiot, eikä ollut edes tarpeeksi huono ollakseen hyvä

17.02.2021 12:28 | Muropaketin toimitus

Timur Bekmambetovin ohjaama Ben-Hur-uudelleenfilmatisointi floppasi USA:ssa niin pahasti, ettei elokuvaa koskaan tuotu Suomen teattereihin. Tänään Ben-Hurin voi katsoa Suomen televisiosta, mutta eipä mokomaan kannata aikaansa haaskata.

Vuonna 2016 ensi-iltansa saanut Ben-Hur tuotti Paramount PIcturesille peräti 120 miljoonan dollarin tappiot. Pelkästään elokuvan tuotantobudjetti oli 100 miljoonaa dollaria, mutta lipunmyynti nousi vain 94,1:een miljoonaan dollariin. Elokuva ei myöskään kerännyt kehuja – eikä toisaalta ollut niin ”hyvällä tavalla huono”, että siitä olisi muodostunut edes uutta kalkkunaklassikkoa.

Ei Ben-Hur 2.0 mikään ihmiskunnan suurin synti ole, ainoastaan täysin yhdentekevä ja tyhjänpäiväinen Hollywood-lämmittely.

Nelosella tänään kello 22.05 alkavan elokuvan kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Kristuksen aikoihin sijoittuvan legendaarisen seikkailutarinan uudessa versiossa juutalainen ylimys Judah Ben-Hur (Jack Huston) tulee roomalaisen ottoveljensä Messalan (Toby Kebbell) pettämäksi ja joutuu loppuiäkseen orjakaleerille. Judah kuitenkin pääsee pakenemaan ja alkaa sheikki Ilderimin (Morgan Freeman) avulla suunnitella kostoa, joka huipentuu klassisessa vaunukilpa-ajossa.”