Uusimmat

Tänään tv:ssä elokuva, joka sai Suomessa täysin käsittämättömän K16-ikärajan – ”Aivan järjetön päätös”, ihmetteli kriitikko

05.11.2020 14:34 Muropaketin toimitus

Happy Death Day uusitaan tänään Kutosella kello 21.00.

Vuonna 2017 valmistuneessa Happy Death Dayssa ”collegessa opiskeleva Tree herää joka aamu samaan päivään uudelleen ja uudelleen vieraassa asuntolassa. Kyseessä on hänen syntymäpäivänsä ja olo on krapulainen. Päivä noudattaa aina samaa kaavaa: illalla on bileet, jotka päättyvät siihen, kun naamioitu tappaja iskee Treetä puukolla. Treen tulee selvittää tappajan henkilöllisyys ja estää kuolemansa, jotta pääsisi ulos aikaluupista.”

Christopher Landonin ohjaama elokuva sai Muropaketin arviossa 2,5 tähteä viidestä.

Muun kritiikin ohessa Happy Death Day sai pyyhkeitä myös erikoisesta ikärajaluokittelustaan:

Happy Death Day -elokuvasta löytyy vaikka mitä kritisoitavaa, mutta ensimmäisenä on pakko mainita leffan tasoon liittymätön asia, jossa ei ole yhtään mitään järkeä. Slasher-jännärin ikäraja on Yhdysvalloissa PG-13, mutta jostain käsittämättömästä syystä se on Suomessa kielletty alle 16-vuotialta, eli kohdeyleisöltään. Gorea tai ääriväkivaltaa tästä Groundhog Dayn ja Screamin yhdistelmästä ei löydy kovin paljoa, eikä elokuva ole millään tasolla pelottava, joten päätös on aivan järjetön.

Lue koko arvio täältä:

Arvostelu: Happy Death Day -kauhuleffa yrittää olla omaperäinen yhdistämällä Screamin ja Groundhog Dayn

Muropaketin uusimmat