Tänään tv:ssä. Viiden tähden avaruuselokuva, jossa Robert Downey Jr. melkein esitti pääosaa – rooli jäi kuitenkin tekemättä samasta syystä miksi Iron Man toimii niin hyvin

16.09.2019 05:58 | Muropaketin toimitus

Liv esittää maanantai-illan elokuvana Alfonso Cuarónin erinomaisen avaruustrilleri Gravityn.

Sandra Bullockin ja George Clooneyn tähdittämä Gravity (2013) sai peräti seitsemän Oscaria, mm. parhaasta ohjauksesta ja kuvauksesta, ja myös pääosanesittäjä Sandra Bullock oli ehdolla. Hän esittää ensimmäisellä avaruusmatkallaan olevaa tutkijaa, joka saa parikseen veteraaniastronautin (George Clooney). Avaruuskävelyn aikana tapahtuu katastrofi, ja kaksikko jää toistensa varaan keskelle äärettömyyttä.

Alkujaan Gravityn pääosiin oli kiinnitetty Angelina Jolie ja Robert Downey Jr.

Angelina Jolie joutui kuitenkin luovuttamaan roolinsa Sandra Bullockille aikatauluongelmien takia. Robert Downey Jr. sen sijaan jätti oman roolinsa, koska Gravityn tiukan teknisissä kuvauksissa ei ollut varaa näytteljän suosimalle improvisoinnille. Iron Mania / Tony Starkia esittäessä Downeyn improvisointi on tärkeä osa elokuvien toimivuutta ja hahmon vetovoimaa, mutta avaruudessa ei ole samalla tavalla tilaa arvaamattomille tilanteille.

Myös Romasta ja Children of Menistä tuttu Alfonso Cuarón on kertonut harmillisesta tilanteesta myöhemmin The Hollywood Reporterin haastattelussa:

Alfonso Cuaron on How Angelina Jolie and Robert Downey Jr. Almost Starred in ’Gravity’ (Video)

Muropaketin arvostelussa täydet viisi tähteä saanut Gravity alkaa Livillä kello 21.00.