Uusimmat

Tänään tv:ssä: Harrison Fordin toimintaelokuva, jollaista kukaan ei tekisi enää 2020-luvulla

10.10.2022 08:15 Muropaketin toimitus

1990-luvun tunnetuimpiin toimintatrillereihin lukeutuva Air Force One nähdään tänään Subilla kello 21.00 alkaen.

Wolfgang Petersenin vuonna 1997 ohjaamassa Ai Force Onessa:

”USA:n presidentti, hänen perheensä ja muu seurue joutuvat venäläisterroristien hyökkäyksen kohteeksi erikoisvalmisteisessa presidentin lentokoneessa Air Force One. Varapresidentti ja muu maailma seuraavat presidentin ja julman terroristijohtajan välistä taistelua. Kaikkien uskoessa presidentin kuolleen ja taistelun olevan ohi, iskee hän takaisin tavalla, jota kukaan ei osaa odottaa.”

Sangen toiminnallista presidenttiä esittävän Harrison Fordin lisäksi Air Force Onea tähdittävät Gary Oldman, Glenn Close, Wendy Crewson, Liesel Matthews, Dean Stockwell ja Paul Guilfoyle.

Air Force One on elokuva, jollaista on vaikea kuvitella tehtäväksi enää tänä päivänä. Ensinnäkin Donald Trumpin ja Joe Bidenin jälkeen ajatus Yhdysvaltain presidentistä toimintasankarina kuulostaa tahattoman koomiselta. Toisekseen Air Force Onessa voi nähdä yhtäläisyyksiä syyskuun 2001 WTC-iskujen kanssa. Elokuussa kuollut Wolfgang Petersen ilmoittikin vielä eläessään, ettei hän olisi enää terrori-iskujen jälkeen voinut tehdä samanlaista elokuvaa.

Mikäli Subin esitysaika on kehno, voi Air Force Onen katsoa myös Disney+:sta.