Tänään tv:ssä: Harry Potter -ohjaajan hulvattoman huono kesäkalkkuna – “Elokuva naurattaa ja viihdyttää huonoudellaan”

15.06.2019 08:01 | Muropaketin toimitus

Sub hellii tänään huonojen elokuvien ystäviä esittämällä Tarzanin legendan kello 21.00 alkaen.

Vuonna 2016 valmistuneessa Tarzanin legendassa (The Legend of Tarzan) ”on kulunut useita vuosia siitä, kun Tarzan lähti viidakosta elääkseen John Claytonina Englannissa rakastettunsa Janen kanssa. Mutta sitten parlamentti pyytää häntä palaamaan Kongoon tarkkailijaksi, eikä hän tiedä olevansa vain pelinappula hengenvaarallisessa pelissä.”

Harry Pottereista ja Ihmeotuksista tutun David Yatesin ohjaaman Tarzan-elokuvan pääosissa nähdään Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Samuel L. Jackson ja Christoph Waltz.

Muropaketin arviossa Tarzanin legenda sai kylmää kyytiä. Elokuvasta todettiin mm. seuraavaa:

”Moderni Tarzan on kunnon kalkkuna, kamalilla digitehosteilla pilattu seikkailu, joka naurattaa ja viihdyttää huonoudellaan. […] Harry Potter-ohjaaja David Yates onnistuu jollain ilveellä saamaan jopa harvat oikeasti Afrikassa kuvatut kohtaukset näyttämään lavastetuilta. Jossain vaiheessa mieleen hiipi epäilys, että elokuva onkin parodia, niin pöhkö ja kökösti toteutettu se on. Vaikutelmaa vahvistaa se, että elokuvan hahmot heittävät ironista läppää, esimerkiksi Jackson pilailee päin naamaa Tarzanille ”minä Tarzan, sinä Jane” -kommenteilla ja Waltz möläyttää kuullessaan ensimmäisen kerran Tarzanin huudon ”se kuulosti erilaiselta kuin oletin”.

Jos Tarzan kiehtoo, suosittelemme suosiolla turvautumaan Johnny Weissmullerin tuotoksiin tai vuoden 1984 elokuvaan Greystoke: Legenda Tarzanista, apinain kuninkaasta. Eivät nekään huipputeoksia ole, mutta sentään parempia kuin Yatesin pökäle.

Muropaketin uusimmat