Tänään tv:ssä: Huimasti odotettu jatko-osa, joka floppasi totaalisesti: ”Miksi tämä on edes tehty?”

14.02.2018 07:01 | Muropaketin toimitus

Robert Rodriguezin ja Frank Millerin tummanpuhuva Sin City räjäytti pankin vuonna 2005. Elokuvasta pitivät niin kriitikot kuin maksava yleisökin. Jatko-osasta innostuttiin aluksi, mutta sitä saatiin odottaa lähes 10 vuotta. Kun Sin City: A Dame to Kill For sitten viimein julkaistiin elokuussa 2014, ei elokuva enää löytänytkään katsojia.

Tänään Subilla kello 21.00 nähtävä Sin City -jatko-osa on hyvä muistutus siitä, että jatko-osien kanssa jahkailu on vaarallista puuhaa.

Ensimmäinen Sin City keräsi vuonna 2005 lähes 160 miljoonan dollarin lipputulot. Sin City: A Dame to Kill For alle 40 miljoonaa dollaria. Kun elokuvan tekemiseen kuitenkin upposi 65 miljoonaa dollaria ja markkinointikustannukset päälle, voidaan A Dame to Kill Foria kutsua flopiksi hyvästä syystä.

Fanitkaan eivät olleet järin innoissaan elokuvasta. Hyvä osoitus tästä on IMDb, jossa vuoden 2005 Sin Cityn arvosana on nyt 8,0/10. Vuoden 2014 leffan puolestaan 6,5/10.

Täydellinen rimanalitus ei Sin City: A Dame to Kill For ole. Muropaketin arviossa elokuvasta todettiin seuraavaa:

”Sin City: A Dame to Kill For on elokuva, joka ei kaikesta näyttävyydestään huolimatta onnistu perustelemaan olemassaoloaan. Parissa asiassa kehitystä edeltäjään on sentään tapahtunut. Ohjaajaduon kuvallinen ilmaisu on aiempaa soljuvampaa. Elokuva ei ole enää sarjakuvan kuvaruuduista koostettu tilkkutäkki, vaan Frank Millerin valitsemiin kuvakulmiin ja liikeratoihin on uskallettu kajota tilanteen niin vaatiessa. Toinen positiivinen päivitys on 3D-tehoste, joka toimii kerrankin hyvin. Etenkin Millerin piirroksia esittelevät alkutekstit on visualisoitu komeasti.”