Tänään tv:ssä: James Bond -elokuva, jonka Peter Jackson melkein ohjasi – päätyi kuitenkin tekemään Taru sormusten herrasta -trilogian

21.08.2019 06:31 | Muropaketin toimitus

Nelonen jatkaa James Bond -putkeaan tänään kanavalla kello 21.00 alkavalla Kun maailma ei riitä -elokuvalla.

Kun maailma ei riitä (The World Is Not Enough, 1999) eli Pierce Brosnanin kolmas James Bond -seikkailu käynnistyy MI6-tiedustelupalvelun päämajassa tapahtuvasta öljypohatta Robert Kingin murhasta. Syyllisen jäljittäminen kuljettaa salaisen agentin huippuvaarallisen, teknologiaan mieltyneen terroristin Renardin (Robert Carlyle) kannoille.

1990-luvun menestyneimmäksi Bond-seikkailuksi teatterikierroksellaan kohonneen elokuvan ohjasi Michael Apted. Ennen kuin Apted valittiin ohjaajaksi, oli tehtävään ehdolla Peter Jackson, joka ei kuitenkaan tullut valituksi koska tuottaja Barbara Broccoli ei pitänyt Kummituskopla-elokuvasta (1996). Niinpä Jackson päätyi tekemään Bondin sijaan Taru sormusten herrasta -trilogian (1999-2001).

Pierce Brosnanin ja Robert Carlylen lisäksi Kun maailma ei riitä -elokuvaa tähdittävät Sophie Marceau, Denise Richards, Robbie Coltrane ja Judi Dench.