Tänään tv:ssä: Tyhmä ja virheitä täynnä oleva hittielokuva, joka keräsi silti 1,6 miljardin dollarin lipunmyynnin

18.10.2019 14:10 | Muropaketin toimitus | 1

Jurassic Park -elokuvasarja sai vuonna 2015 jatkoa 14 vuoden tauon jälkeen Jurassic Worldin muodossa.

Pohjimmiltaan Colin Trevorrow’n ohjaama Jurassic World on alkuperäisen Jurassic Worldin (1993) astetta modernimpi kopio, eikä juonikuvauskaan asiaa liiemmin peittele:

”Jurassic Park -elokuvasarjan neljännessä osassa kuuluisassa dinosauruspuistossa alkaa jälleen tapahtua, kun päänähtävyydeksi luotu, geneettisesti muunneltu peto pääsee irti ja alkaa jahdata puiston vieraita”.

Näyttelijät sentään ovat uusia.

Digisaurusten lisäksi elokuvaa tähdittävät Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D’Onofrio, Ty Simpkins ja Nick Robinson.

Muropaketin arvostelussa Jurassic Worldista ei liiemmin innostuttu, mutta yleisö otti elokuvan hyvällä ruokahalulla vastaan: peräti 1,6 miljardin dollarin lipunmyynnin kerännyt Jurassic World alkaa TV5:llä kello 23.15.

Loppuun vielä varoitus:

Jurassic World on viihdyttävä, mutta samalla erittäin tyhmä elokuva, jolla on ongelmia sekä tarinankerronnallisesti että visuaalisesti.

Seuraavia analyyttisia videoita suosittelemme etenkin niille, jotka illan elokuvan ovat ehtineet jo näkemään.

Jurassic Worldista löytyy myös reippaasti virheitä.

Movie Mistakes on kaivanut dinoseikkailusta kaikkiaan 46 erilaista mokaa!

Vuoden 2015 elokuvista edelle ovat yltäneet vain Fast & Furious 7 ja Star Wars: The Force Awakens.

Keskustelu

Alkuperäisen trilogian 3.osa se vasta jännä olikin.

Mm. Alkuperäisessä kässärissä alussa nähtävä veneen miehistön mystinen katoaminen sai selityksen lopussa, kun selviytyjät pääsevät rannikolle; lähistöltä löytyy alussa nähty vene, ja pienen tarkastelun jälkeen selviää pteranodonien hyökänneen miehistön kimppuun.

Lopullisessa versiossa katoaminen on edelleen elokuvassa, mutta sitä ei koskaan selitetä eivätkä pteranodonit enää käy syyksi, koska lintuhäkin portti oli kiinni, ja se avattiin vasta selviytyneiden toimesta (ja jäi vieläpä auki).

Sornan mpäristö myös näyttää täysin erilaiselta, kuin mitä nähtiin Kadonneessa Maailmassa; Alkujaan elokuvan piti sijoittua uudelle saarelle, Alue C:lle, mutta tästä luovuttiin vähin äänin, nimi pyyhittiin kässäristä ja tilalle raapusteltiin Isla Sorna / Alue B.

Ja jos joku nyt sattuu vihaamaan uutta trilogiaa yli kaiken, niin kannattaa ottaa Kadonneen Maailman leikattu kohtaus kaanoniksi: Kohtauksessa paljastetaan, että Nublar koki saman kohtalon kuin kirjassa, mutta Costa Rican hallituksen sijaan Ingen hoiti likaisen työn. (Dinot eliminoitiin ja laitos / puisto tuhottiin.)

Ironisesti kuitenkin kyseinen leikattu kohtaus nimenomaan selittää, miksi Ingen on menossa Sornalle dinoja hakemaan.

Muropaketin uusimmat