UUSIMMAT

Tänään tv:ssä: Kahdeksan Oscaria voittanut hittielokuva – ”Hyvän mielen leffa niille, jotka pitävät hapon heittämisestä naamalle”, tylytti kriitikkomme

25.02.2020 10:28 | Muropaketin toimitus

Danny Boylen ohjaama Slummien miljonääri oli valtava menestys Oscar-gaalassa talvella 2009. Muropaketin kriitikko ei kuitenkaan ollut elokuvasta yhtä innoissaan kuin palkintogaalan väki.

Slummien miljonäärissa (Slumdog Millionaire) Jamal Malik, 18-vuotias orpo Mumbain slummeista, on vain yhden kysymyksen päässä 20 miljoonan rupian päävoitosta Intian Haluatko miljonääriksi? -ohjelmassa. Jamal pidätetään epäiltynä huijauksesta ja hän kertoo poliisikuulustelussa uskomattoman tarinan elämästään kaduilla ja tytöstä jota hän rakastaa, mutta jonka kadotti.

Miksi poika, jota ei tunnu kiinnostavan raha osallistuu ohjelmaan? Ja miten hän voi tietää kaikki vastaukset?

Subilla tänään kello 21.00 nähtävän Slummien miljonäärin pääosissa nähdään Irrfan Khan, Dev Patel, Freida Pinto, Madhur Mittal ja Anil Kapoor.

Danny Boylen elokuva palkittiin kaikkiaan kahdeksalla (!) Oscarilla. Jos Muropaketin kriitikko Olli Sulopuisto olisi saanut päättää, ei Boylen leffa olisi luultavasti saanut yhtäkään kultaukkoa.

”Slummien miljonääriä on luonnehdittu romanttiseksi hyvän mielen elokuvaksi. Toki, mikäli tulee hyvälle tuulelle kiduttamisesta, hakkaamisesta, hapon heittämisestä kasvoille, vihjatusta raiskauksesta ja ties mistä muusta. Köyhyyspornoksikin elokuvaa on sanottu, mutta siinä mennään jo niin syvälle valkoisen miehen postkolonialistisen trauman käsittelyyn, että parempi pitää suunsa supussa. Minusta elokuva ei tuntunut hyväksikäyttävän kohteitaan, mutta olenkin tunteeton länsimaalainen”, Sulopuisto linjasi kahden tähden arviossaan.

Muropaketin uusimmat