Tänään tv:ssä: Kehnosti aikaa kestänyt Marvel-elokuva – ”Sankarimme oli arpien peitossa ja veti kipulääkkeitä, sellaista ei Disney tee”, puolusti ohjaaja leffaansa

14.08.2020 10:41 | Muropaketin toimitus

Hollywood innostui supersankarielokuvista 2000-luvun alussa X-Menin ja Spider-Manin menestyksen myötä. Kaikki genren elokuvat eivät kuitenkaan ole kestäneet aikaa yhtä hyvin.

Keväällä 2003 ensi-iltansa saanut Daredevil tuntuu nykymittareilla kovin elähtäneeltä. Itsetarkoituksellisen synkkä ja kaavamainen supersankarielokuva on ahdettu täyteen huonosti aikaa kestäneitä tehosteita ja vielä huonommin aikaa kestäneen soundtrackin.

Toki elokuvassa hyviäkin juttuja on, kuten ohjaaja Mark Steven Johnson muistutti viime vuonna Comicbook-sivuston haastattelussa:

”Mielestäni teimme noissa elokuvissa [Daredevil ja vuoden 2007 Ghost Rider – toim. huom.] mielenkiintoisia juttuja. Kokeilimme asioita, joista olen ylpeä. Pidän Daredevilin tyylistä todella paljon. Sitä ennen ei oltu nähty supersankaria, joka on arpien peitossa ja joka pureksii kipulääkkeitä, se oli rujoa. Tällä hetkellä mitään tuollaista ei ole tarjolla Disneyn omistamilta Marvel-hahmoilta”.

Kaikesta huolimatta Netflixin Daredevil-sarja (2015-2019) pesi kyllä Ben Affleckin tähdittämän elokuvan mennen tullen.

Jos Daredevil on syystä tai toisesta vielä näkemättä tai haluat aikamatkalle 17 vuoden päähän, voi leffan katsoa tänään Subilta kello 21.00 alkaen.