UUSIMMAT

Tänään tv:ssä: Keira Knightley paljastaa rintansa ja yrittää ihan liikaa – “Näyttelijä otti riskin, joka kääntyi häntä vastaan”

13.01.2020 09:08 | Muropaketin toimitus | 1

Paramount Network esittää maanantai-illan elokuvana kanavalla kello 21.00 alkavan A Dangerous Methodin vuodelta 2012.

David Cronenbergin ohjaama ja todellisiin tapahtumiin perustuva A Dangerous Method kertoo psykiatri Carl Jungin, hänen mentorinsa Sigmund Freudin ja kauniin mutta mieleltään järkkyneen Sabina Spielreinin myrskyisästä suhteesta. Kunnianhimoinen tohtori Carl Jung (Michael Fassbender) ottaa potilaakseen epätasapainoisen mutta kauniin Sabina Spielreinin (Keira Knightley). Jung tarttuu mahdottomaan haasteeseen aseenaan kuuluisan Sigmund Freudin (Viggo Mortensen) kumouksellinen menetelmä.

Kumpikin mies joutuu Sabinan lumoihin. Zürichiin ja Wieniin ennen ensimmäistä maailmansotaa sijoittuva tarina sukeltaa syvälle ihmismielen ja seksuaalisuuden syövereihin.

Pirates of the Caribbean -tähti laittaa itsensä täysillä likoon roolissaan, mutta ei onnistu nousemaan laatunäyttelijöinä tunnettujen Mortensenin ja Fassbenderin tasolle.

Muropaketin arviossa kriitikko Olli Sulopuisto totesi A Dangerous Methodista ja Knightleyn roolisuorituksesta seuraavaa:

”Tyypillisistä pukudraamoista erotaan viimeistään siinä, kun Spielrein kertoo kiihottuvansa – kostuvansa – pelkästä kepittämisen ajatuksesta, ja kun hän astuu rinnat paljaana peilin eteen, jotta tohtori voisi tehdä hänelle mitä lystää. Erityisen uskaliaana tai rivona A Dangerous Methodia voi kuitenkaan tuskin pitää. Enemmän tulin kiinnittäneeksi huomiota siihen, että (puoli)alastomana nähdään vain Knightley, ei muissa elokuvissa munasillaan heiluneita Fassbenderiä tai Mortensenia. Knightley on muutenkin näyttelijöistä silmiinpistävin. Se johtuu osittaisen alastomuuden lisäksi tavasta, jolla hän eläytyy Spielreinin osaan: naama irvessä, keho mutkalle vääntyneenä ja sanat sekavana sönkötyksenä. Kun näyttelijä ottaa tuollaisen riskin, vaihtoehtoja on kaksi. Joko se on rohkeaa tai sitten se vaikuttaa ulkokohtaiselta, teennäiseltä. Minun tulkintani on lähempänä jälkimmäistä, mutta siihen vaikuttavat myös ulkoelokuvalliset seikat. Jostain syystä tuntuu nimittäin siltä, että Knightley yrittää karistaa harteiltaan Pirates of the Caribbean -elokuvista kasautuneen painolastin ja todistaa olevansa vakavastiotettava näyttelijä. Ehkä hän yrittää vähän liikaakin.”

Keskustelu

"Pirates of the Caribbean laittaa itsensä täysillä likoon roolissaan".
Tällä saitilla kirjoittajat eivät itsekään lue juttujaan. Hävettää joka kerta kun klikkaa yhdenkään jutun auki täällä.

Muropaketin uusimmat