Tänään tv:ssä: Kiero ja väkivaltainen supersankarileffa, joka on kaukana Marvelista ja sai K16-ikärajan hyvästä syystä

23.11.2021 10:39 | Muropaketin toimitus

Jo 11 vuoden ikään ehtinyt Kick-Ass nähdään tänään Subilla kello 21.00 alkaen.

”Dave Lizewski, nörtti opiskelijapoika on kova sarjakuvalehtifani muutaman ystävänsä kanssa. Hän asuu yhdessä isänsä kanssa, elämä on helppoa, eikä hänen henkilökohtaisessa elämässä ole murskaavia vastoinkäymisiä. Mutta sitten, eräänä päivänä hän tekee yksinkertaisesti päätöksen, että ryhtyy supersankariksi… ilman voimaa ja treenausta.”

Siinä pähkinänkuoressa Mark Millarin ja John Romita Jr.:n sarjakuvasta ammentavan Kick-Assin tarina.

Kick-Ass piruilee supersankareille ja niistä tehdyille elokuville, mutta tekee sen rakkaudella. Kieroa huumoria ja väkivaltaa viljelevä leffa on yhä hyvää vastapainoa Marvelin supersankariseikkailuille.

”Kick-Ass on Defendorin ohella realistisin supersankarielokuva mitä USA:ssa on tehty. Silti sitä ei ole kuvattu trendikkäästi käsivarakameroilla, vaan Spider-Man-tyylisesti vakain käsin ja kirkkaiden värien kera. Visuaalinen tyyli saa odottamaan perinteistä supersankarifantasiaa, mutta tosiasiassa Kick-Ass on äärimmäisen väkivaltainen ja kiero elokuva, jossa on kaikki ainekset tulevaksi kulttihitiksi. Supersankari-ilmiötä se ei kritisoi järin syvällisesti, mutta genren elokuvia sitäkin enemmän. Siksi Kick-Assista voivat nauttia myös ne, jotka eivät supersankareista yleensä innostu”, todettiin Muropaketin arviossa neljää tähteä ojentaen.

Suomen suoratoistopalveluista ensimmäistä Kick-Assia ei löydy. Vuonna 2013 valmistunut Kick-Ass 2 sisältyy Amazon Prime Videon kuukausitilaukseen, mutta se on leffoista se selvästi kehnompi.