Tänään tv:ssä: Agentti Cooperin näyttelijä teki pian Twin Peaksin jälkeen elokuvan, joka ei voisi kauempana David Lynchin mestariteoksesta olla

05.06.2020 11:51 | Muropaketin toimitus

Kyle MacLachan tullaan aina muistamaan FBI-agentti Dale Cooperina, vaikka hän on esiintynyt myös lukemattomissa muissa tv-sarjoissa ja elokuvissa.

Vuonna 1994, melko pian Twin Peaks -sarjan ja Fire Walk With Me -elokuvan jälkeen, Kyle MacLachlan tähditti yhdessä Rick Moranisin, Rosie O’Donnellin, John Goodmanin, Halle Berryn ja Elizabeth Taylorin kanssa Hanna-Barberan klassikkoanimaatioon pohjautuvaa Kiviset ja Soraset -elokuvaa (The Flintstones, 1994).

Brian Levantin värikkäässä seikkailuelokuvassa ”kumppanukset Retu ja Tahvo työskentelevät Liuskeen louhoksella. Tahvon suosiollisella avustuksella Retu kohoaa urallaan varatoimitusjohtajaksi, ja pian Retu vaimoineen pääsee nauttimaan makeasta elämästä. Mutta Kivikylässä kaikki ei ole kohdallaan, sillä pahaa aavistamaton Retu on joutunut kieron juonen uhriksi.”

Vaikka The Flintstones tehtiin nimekkäiden näyttelijöiden voimin ja elokuvaan syydettiin rahaa kaksin käsin, oli lopputulos aika kammottava. Kärpäsille kuitenkin kakka kelpasi: maailmanlaajuinen lipunmyynti nousi yli 340 miljoonan dollarin. Esiosa Kiviset ja Soraset: Viva Rock Vegas (The Flintstones in Viva Rock Vegas) tehtiin vuonna 2000 uusilla näyttelijöillä. Sen kohdalla studio sai kuitenkin pataan sen verran pahasti myös taloudellisesti, ettei elokuvasarjaa enää jatkettu.

TV5 esittää Kiviset ja Soraset tänään kello 19.05.