Tänään tv:ssä: Kohukomedia, jonka tähdet eivät enää leffoja yhdessä tee – Taustalla syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä

06.06.2021 12:14 | Muropaketin toimitus

Seth Rogen ja James Franco ovat tehneet useamman elokuvan yhdessä. Niistä kenties kuuluisin on The Interview, joka suututti Pohjois-Korean ja johti Sonyn kuuluisaan tietomurtoon. Paramount Network esittää leffan tänään kello 22.00.

Evan Goldbergin ohjaaman The Interview’n kuvaus kuuluu seuraavasti:

Amerikkalaisen viihdeohjelman julkkisjournalistikaksikko saavat oikeuden haastatella Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong-unia. Kun keskustiedustelupalvelu CIA saa kuulla toimittajien pääsevän Jong-unin lähelle, hemaiseva agentti Lacey taivuttelee miehet tappamaan diktaattorin kämmeneen kiinnitetyllä myrkkylaastarilla. Toimittajat toheloivat uudessa agenttiroolissa niin pahasti, että CIA joutuu lähettämään toimittajille uusia myrkkylaastareita. Mutkia suunitelmaan aiheuttaa vielä sekin, että juontaja alkaa ymmärtää Kim Jong-unia vietettyään tämän kanssa ”laatuaikaa”, johon sisältyy viinaa, prostituoituja ja ammuskelua Stalinilta saadulla tankilla. Onneksi haastattelu lopulta saadaan suoritettua, mutta miten käy CIA:n toimittajille antaman suunnitelman kanssa.

Kuten kuvitella saattaa, Pohjois-Korea ei suhtautunut vuonna 2014 ensi-iltansa saaneeseen elokuvaan suopeasti. Erilaiset uhkaukset johtivat siihen, että lopulta The Interview’n teatteriensi-ilta peruttiin kokonaan ja elokuva julkaistiin suoraan VOD-kanavissa ja Blu-raylla.

Enempää elokuvia eivät Seth Rogen ja James Franco ole tekemässä. Taustalla ovat Francoon kohdistuneet syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä. ”Voin vain sanoa että halveksin hyväksikäyttöä ja häirintää, enkä ikinä alkaisi salailla tai peitellä jos joku tekisi sellaista, enkä myöskään asettaisi ketään alttiiksi sellaiselle”, kollegansa toimista irtisanoutunut Rogen kuittasi tilanteesta toukokuussa.

The Interview löytyy myös Netflixin elokuvakirjastosta.

Muropaketin uusimmat