Tänään tv:ssä: Kotimaisen hittileffan epäonnistunut jatko-osa – ”Täynnä tympeän paskoja vitsejä ilman kunnon juonta”

02.06.2020 07:48 | Muropaketin toimitus

Dome Karukosken jättihitti Napapiirin sankarit sai jatko-osan vuonna 2014. Nelonen esittää sen tänään kello 22.05 alkaen.

Ja taas mennään.

Napapiirin sankarit 2:ssa Janne ja Inari ovat saaneet lapsen. Janne nappaa yksivuotiaan Lumin mukaan ja lähtee kaverinsa kanssa Ylläkselle häihin, mutta reissuun tulee pari muuttujaa. Samaan aikaan Inari viettää tyttöjeniltaa exänsä omistamassa loistohotellissa, missä kiusauksista ei tule loppua…

Pohjoisen maisemissa koheltamassa nähdään Jussi Vatanen, Pamela Tola, Timo Lavikainen, Miia Nuutila ja Kari Ketonen.

Napapiirin sankarit 2:n ohjauksesta vastaa Teppo Airaksinen.

Muropaketin toimituksessa ihan onnistuneen Napapiirin sankareiden jatko-osa ei saanut aikaiseksi suuria riemunkiljahduksia kuutisen vuotta sitten:

Käsikirjoituksesta on jälleen vastuussa Pekko Pesonen ja siinä on täsmälleen samat viat kuin aiemmassakin. Napapiirin sankarit 2 on pelkkiä toisistaan irrallisia kohtauksia, kasa kesken jääviä sketsejä, nivottuna yhteen olemattoman juonen avulla. Väliin on lätkitty vakavampia pätkiä, joiden ilmeisesti on tarkoitus saada hahmot muistuttamaan oikeita ihmisiä. ”Syvälliset” pohdinnat kuitenkin sotkevat jo muutenkin täysin levällään olevan leffan rytmiä entisestään. […]  Ensimmäinen Napapiirin sankarit yritti ja osin onnistuikin olemaan jotain muuta kuin perinteinen suomalainen komedia. Kakkososa ei tahdo olla muuta kuin toisinto täynnä tympeän paskoja vitsejä.

Voihan LER-551, miten huono elokuva Napapiirin sankarit 2 on