Uusimmat

Tänään tv:ssä: Kukaan ei enää puhu tästä Marvelin 15 vuotta vanhasta supersankarileffasta – ja siihen on syynsä

19.04.2018 06:14 Muropaketin toimitus

Ennen kuin Edward Norton astui Incredible Hulkin merkeissä Bruce Bannerin rooliin ja Mark Ruffalo korvasi hänet The Avengersissa, teki Ang Lee elokuvan Hulkista. Sen nimiosaa esitti Eric Bana.

Vuonna 2003 ensi-iltansa saanut Hulk oli kunnianhimoinen, mutta monin tavoin myös epätasainen elokuva. Ohjaaja Ang Lee ei tyytynyt tekemään vain vauhdikasta toimintaseikkailua, vaan lähestyi Marvel Comicsin vihreää körilästä psykologisemmasta kulmasta. Ohjaaja nosti tarinan keskiöön Bannerin ja hänen isänsä kieroutuneen suhteen.

Moni oli pettynyt.

Elokuvan suosiota ei auttanut myöskään tapa, jolla Lee toi sarjakuvaruudut mukaan sen visuaaliseen kerrontaan. Tyylikikkailu ei miellyttänyt monia, ja pyyhkeitä ytimekkäästi nimetty Hulk sai myös vaisuista toimintakohtauksistaan ja mutanttikoirien kaltaisista älyttömyyksistä.

Eikä mennyt kauaakaan, kun myös elokuvan erikoistehosteita alettiin mollata. Kieltämättä Hulk näytti paikoin kömpelöltä jopa vuoden 2003 kriteereillä, ja nykyään elokuva on monen mielestä suorastaan antiikkinen.

15 vuotta ilmestymisensä jälkeen harva siis enää muistelee Hulkia, ja vielä harvempi muistelee sitä ääneen. Elokuva on silti edelleen – kaikessa poikkeuksellisuudessaan – katsomisen arvoinen. Sen tiimoilta vinkkaammekin, että TV5 esittää Hulkin tänään kello 21.00 alkaen.