Tänään tv:ssä: Kukaan ei katso suomalaisia komedioita maailmalla – vuonna 2018 tapahtui kuitenkin jotain poikkeuksellista

19.11.2021 07:45 | Muropaketin toimitus

Vuonna 2018 valmistunut Hevi reissu -komedia uusitaan tänään Yle TV2:lla.

Hevi reissun tarinassa pienen pohjoisen kylän oma poika Turo (Johannes Holopainen, Tuntematon sotilas), ei välitä kiekosta tai autojen rassaamisesta: vapaa-ajallaan hän on seudun kovimman (ja ainoan) metalliyhtyeen laulaja. Yllättävien sattumusten kautta Turolle ja hänen bändikavereilleen (Max Ovaska, Antti Heikkinen, Samuli Jaskio) tarjoutuu kaikkien aikojen tilaisuus päästä pois kotikulmilta ja nousta isoille lavoille. Tiedossa on hevi reissu!

Uutinen leviää kuin kulovalkea ja koko kylä riemuitsee poikien puolesta, mutta matkaan ei tietenkään päästä noin vain. Turon sydämen pistää sekaisin kukkakaupan ihana Miia (Minka Kuustonen, Onnenonkija, Kesäkaverit), josta myös kylän kuuluisuus, lipevä iskelmätähti ja Turon arkkivihollinen Jouni Tulkku (Ville Tiihonen) on kiinnostunut. Turon on voitettava monta vastoinkäymistä aina omasta lavakammostaan Norjan asevoimiin ja Valhallan viikinkeihin asti todistaakseen olevansa sanojensa mittainen mies ja toteuttaakseen omat ja ystäviensä unelmat.

Juusio laation ja Jukka Vidgrenin ohjaama Hevi reissu otettiin vastaan pääosin suopeasti, ja se on kerännyt kiinnostusta myös ulkomailla etenkin hevipiireissä. Mistään maailmanvalloituksesta ei voi puhua, mutta useampi englanninkielinen elokuvasivusto on julkaissut ainakin yhden uutisen Hevi reissusta, ja noteerattiinpa ”Heavy Trip” myös Roger Ebertin perintöä vaalivalla arviosivustolla. Ei hullumpi saavutus suomeksi puhutulta komedialta!

Hevi reissu alkaa Yle TV2:lla kello 22.41. Elokuva löytyy myös Elisa Viihde Viaplaysta, Yle Areenasta ja Ruudusta.

Muropaketin uusimmat