Jasper Pääkkösen heilui natsina jo viisi vuotta sitten – ”Suomen American History X” tänään tv:ssä

19.09.2018 05:37 | Muropaketin toimitus

Yle TV2 esittää keskiviikkoillan elokuvana Dome Karukosken ohjaaman Leijonasydämen. Uusnatsidraama alkaa kanavalla kello 21.00, ja päättyy kello 22.35.

Vuonna 2013 valmistunut Leijonasydän on kertomus pikkukaupunkilaisesta uusnatsista, Teposta (Peter Franzén), joka rakastuu kiihkeästi temperamenttiseen Sariin (Laura Birn). Uudella avovaimolla on tummaihoinen poika Ramu (Yusufa Sidibeh). Kasvaako Teppo ulos ennakkoluuloistaan? Voittaako rakkaus vai kaveriporukan luoma paine? Entä miten käy Ramun, joka saa isäpuoliehdokkaakseen uusnatsin?

Franzénin, Birnin ja Sidibehin lisäksi Leijonasydäntä tähdittävät myös Jasper Pääkkönen, Pamela Tola, Timo Lavikainen, Jussi Vatanen, Mikko Neuvonen, Niko Vakkuri ja Jani Toivola.

Leijonasydämessä uusnatsia esittänyt Jasper Pääkkönen jatkoi tänä vuonna samoilla linjoilla ja esitti merkittävää sivuosaa Spike Leen BlacKkKlansmanissa, josta on muodostunut Suomessa yksi vuoden puhutuimmista elokuvista.

Ensi-illan aikoihin Olli Sulopuisto arvioi Leijonasydämen Muropaketille todeten mm. seuraavaa:

”Leijonasydän tuo väistämättä mieleen American History X:n, sillä tarinoiden ytimessä on paljon samaa. Voiko silmittömään vihaan perustuva maailmankatsomus muuttua? Mitä siihen vaaditaan? Entä jos muut ihmiset ympärillä eivät ole valmiita muuttumaan? Tässä tapauksessa ympäristöä edustaa Tepon veli Harri (Jasper Pääkkönen), joka on sen verran nuorempi, että on vasta lähdössä armeijaan.” 

Lue koko arvio täältä:

Leijonasydän iskee tarkasti – sydämeen

Muropaketin uusimmat