Leonardo DiCaprio otti harvinaisen pahisrooliinsa niin tosissaan, että vuoden 2012 elokuvan kuvauksissa lensi oikea veri

17.01.2022 05:58 Muropaketin toimitus

Leonardo DiCaprio on harvemmin nähty pahisroolissa, ja osittain siksi vuoden 2012 Django Unchained on niin ikimuistoinen elokuva. DiCaprio irrottelee Calvin Candien roolissa oikein urakalla. 

Django Unchainedin juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

Elokuva sijoittuu Yhdysvaltain etelävaltioihin juuri sisällissodan syttymistä edeltäville vuosille. Django on kovia kokenut orja, joka kohtaa pelastajansa saksalaisen Dr. King Schultzin muodossa. Schultz on palkkionmetsästäjä, joka rekrytoi vapauttamansa Djangon auttamaan etsintäkuulutettujen jäljittämisessä. Schultz on murhanhimoisten Brittlen veljesten jäljillä, ja vain Django voi johdattaa hänet heidän luokseen. Epätavallisia keinoja kaihtamaton Schultz lupaa vapauttaa Djangon ja lisäksi lupaa auttaa häntä löytämään vaimonsa Broomhildan, mutta ensin Brittlen sakki on napattava kiinni. Hioen elintärkeitä saalistustaitojaan, Django keskittyy löytämään ja pelastamaan vaimonsa, jonka orjakauppa riisti häneltä kauan sitten. Lopulta etsinnät johdattavat parivaljakon lopulta Candyland-plantaasin pahamaineisen ja julman omistajan Calvin Candien luo – löytääkö Django vaimonsa täältä?

Ennen Django Unchainedia Leonardo DiCaprio oli esittänyt konnaa vain vuoden 1998 Rautanaamio-elokuvassa. Kuvausten alla DiCaprio tunsi olonsa epämukavaksi, kun joutui esittämään niin kamalaa ja rasistista hahmoa kuin Candie oli. Quentin Tarantino kuitenkin vakuutti näyttelijän siitä, että roolissa on pantava kaikki peliin tai asiasta saisi kuulla loppuelämän ajan.

Ja kuten Django Unchainedin nähneet tietävät, ei Leonardo DiCaprio todellakaan pidätellyt itseään sitten kun kamerat käynnistettiin. Yahoo!:n mukaan DiCaprio iski Django Unchainedin kuvauksissa kätensä lasiin ja sai verta vuotavan haavan, mutta pysyi silti koko ajan roolissaan. Tarantino oli tästä niin vaikuttunut, että jätti kuvatun kohtauksen valmiiseen elokuvaan.

Kuuluisan kohtauksen voi katsoa alta.

Hero esittää Django Unchainedin tänään kello 21.00. Elokuvan voi katsoa myös Netflixistä, Amazon Prime Videosta ja Elisa Viihde Viaplaysta.