Uusimmat

Tänään tv:ssä: Leonardo DiCaprion elokuva, jonka keräämiä kehuja emme voi ymmärtää – “Yhden tähden tekele vailla sisältöä”

10.09.2019 06:01 Muropaketin toimitus

F. Scott Fitzgeraldin Kultahattu-romaaniin pohjautuva The Great Gatsby nähdään tänään Liv-kanavalla kello 21.00.

Vuonna 2013 valmistuneessa The Great Gatsbyssa ”1920-luvun villin jazzelämän houkuttelema Nick Carraway (Tobey Maguire) aloittaa työt Wall Streetillä ja muuttaa vaatimattomaan taloon äveriään väen asuttamalle Long Islandille. Hän tuntee alueelta ainoastaan serkkunsa Daisyn (Carey Mulligan) ja tämän aviomiehen Tomin (Joel Edgerton), mutta tutustuu pian naapurissa asuvaan salaperäiseen miljonääriin herra Gatsbyyn (Leonardo DiCaprio), joka järjestää viikonloppuisin kartanossaan hulppeita juhlia. Nuorella ja sinisilmäisellä Nickillä on edessään kesä, jota hän ei koskaan unohda.”

Moulin Rouge!:sta tutun Baz Luhrmannin ohjaama elokuva palkittiin kahdella Oscarilla ja kahdella BAFTA-palkinnolla.

The Great Gatsby keräsi aika lailla kiitosta kriitikoilta ja yleisöltäkin, mutta Muropaketin arviossa elokuvaan suhtauduttiin huomattavasti penseämmin.

”Luhrmannin henkilöhahmot ovat täysin toissijaisia. Pääosassa ovat jatkuvat epileptisen sätkivät ja pomppivat leikkaukset, supernopeat kolmiulotteiset kamera-ajot, överiksi vedetty puvustus ja lavastus, silmille ammuttu yltiöräikeä värimaailma ja loputon informaatio-ilotulitus. Ihmissuhteita nerokkaasti käsitellyt kirja on muuttunut melkein kaksi ja puoli tuntia pitkäksi musiikkivideoksi. Ja koska Luhrmannille muoto tulee aina ennen sisältöä, niin eihän tässä tietenkään voida kuulla tuon aikakauden musiikkia, vaan tilalla on Jay-Z:n kasaamaa modernia hip hopia, poppia ja R&B:tä sotkeva soundtrack. Hoppotihoijaa!”

Lue koko arvio täältä:

Baz Luhrmannin yhden tähden The Great Gatsby – Kultahattu on pelkkää muotoa vailla sisältöä