Tänään tv:ssä: Leonardo DiCaprion huippuelokuva, jonka juoni on kuin Aku Ankasta repäisty – Ohjaaja kuitenkin kiistää näin käyneen

10.12.2020 08:22 | Muropaketin toimitus

Christopher Nolanin 10-vuotias Inception-elokuva nähdään Hero-kanavalla tänään kello 21.00 alkaen.

Leonardo DiCaprio on scifi-toimintaelokuvassa mestarivaras Dom Cobb, joka tunkeutuu ihmisten alitajuntaan heidän unensa aikana. Hän on maksanut kyvyistään kovan hinnan, mutta saa vielä yhden tilaisuuden.

Erinomaisen vastaanoton saanutta Inceptionia tähdittävät myös Joseph Gordon-Lewitt, Elliot Page, Ken Watanabe, Tom Hardy ja Marion Cotillard.

Inceptionin ensi-illan aikoihin internetissä puhistiin elokuvan yhtäläisyyksistä Don Rosan Roope Ankka -tarinan The Dream of a Lifetimen (suom. Unelmoiden läpi elämän) kanssa. Suositun ankkataiteilijan sarjakuvassa Karhukopla kun juoni samanlaisia kataluuksia kuin Leonardo DiCaprion esittämä Dom Cobb Inceptionissa.

Tietenkään Christopher Nolan ei antanut Rosalle krediittiä elokuvansa tarinasta, ja yhtäläisyydet lienevätkin täyttä sattumaa: ohjaaja esitteli Inceptionin ideaa Warner Bros. Picturesille jo vuonna 2001, ja Roope-tarina julkaistiin vasta vuotta myöhemmin.

Alla Inceptionin traileri.

Muropaketin uusimmat