Tänään tv:ssä: Loistava scifi-klassikko – Uusittu Suomen tv:ssä miljoona kertaa, mutta ilohan tätä on yhä katsoa

02.09.2020 10:22 | Muropaketin toimitus

Ridley Scottin uran ehdottomiin helmiin lukeutuva Blade Runner on tuttua kauraa Suomen televisiossa, ja se uusitaan taas tänään. Vaan mikäpä siinä, ilokseenhan tätä klassikkoa katsoo päivästä toiseen. Onpahan ainakin vaihtelua Bondin ja Poliisiopistojen uusinnoille…

Blade Runner nähdään Subilla kello 21.00 alkaen.

”Yhdessä tunnetuimmista rooleistaan Harrison Ford esittää tässä tyylikkäässä noir-trillerissä maskuliinisella mutta herkällä tavallaan Rick Deckardia, 21. vuosisadan etsivää. Deckard jahtaa murhanhimoisia replikantteja teknologisesti kehittyneessä, mutta urbaanin ja yhteiskunnallisen rappion tahrimassa tulevaisuudessa, ja kohtaa salaperäisen naisen, jonka salaisuudet voivat kalvaa hänen sieluaan. Elokuva perustuu Philip K. Dickin klassikko-romaaniin Palkkionmetsästäjä (Do androids dream about electric sheep?).”

Kuten Muropaketin lukijoista varmasti 99,9 % hyvin tietää, Blade Runnerille julkaistiin jatko-osa Blade Runner 2049 vuonna 2017. Denis Villeneuven (Arrival, tuleva Dune) elokuva keräsi enimmäkseen kehuja, mutta menestyi lipunmyynnissä mitattuna sen verran kurjasti, ettei kolmatta osaa ole ainakaan tällä tietoa tulossa.

LUE MYÖS: Miksi uusi Halloween menestyy, mutta Blade Runner ja Ghostbusters floppasivat? Forbes-lehdellä on selitys

Alla molempien elokuvien trailerit.