Tänään tv:ssä: Marvel Studiosin elokuva, joka sai fanit raivostumaan – ja keräsi silti yli miljardin dollarin lipunmyynnin

12.09.2019 07:03 | Muropaketin toimitus

Nelonen esittää tänään Iron Man -elokuvasarjan kolmannen osan kello 21.00 alkaen.

The Avengersin (2012) tapahtumat ovat jättäneet Iron Man 3:ssa (2013) jälkensä Tony Starkiin. Paniikkikohtauksista kärsivän Rautamiehen on lopulta pakko puuttua peliin, kun USA:ta terrorisoiva Mandariini työntyy hänen reviirilleen. Samalla Stark joutuu pohtimaan pukujensa merkitystä.

Shane Blackin ohjaaman Iron Man 3:n pääosia esittävät Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall ja – Ben Kingsley.

Iron Man 3 on yksi Marvel Studiosin ristiriitaisimman vastaanoton saaneista elokuvista. Moni piti näkemästään, mutta supersankariseikkailu keräsi myös pyyhkeitä käsikirjoituksestaan. Kaikki kun eivät olleet mielissään siitä, miten Marvel-sarjakuvien legendaarisimpiin pahiksiin lukeutuvaa Mandariinia elokuvassa kohdeltiin.

Raivostuneista somevuodatuksista ja blogikirjoituksista huolimatta Iron Man 3 oli suuri hitti. Pelkästään elokuvateatterikierroksellaan se keräsi 1,215 miljardin dollarin lipunmyynnin.