Uusimmat

Tänään tv:ssä Marvel Studiosin harvinaisuus – Tämän elokuvan on moni haukkunut, eikä ohjaajakaan ollut siihen tyytyväinen

07.02.2022 09:37 Muropaketin toimitus

Useimmat Marvel Studiosin elokuvat ovat keränneet kehuja, mutta vuoden 2013 Thor: The Dark World on poikkeus.

Arvioita summaavan Rotten Tomatoesin mukaan Thor: The Dark World lukeutuu Marvelin huonoimpiin elokuviin – kehnommaksi on rankattu vain viime vuoden huti Eternals.

Yleisesti ottaen Thorin jatko-osaa on pidetty yhdentekevänä ja geneerisenä.

Ja erikoista kyllä, elokuvan ohjaaja Alan Taylor on myös sitä mieltä, ettei The Dark World onnistunut.

”Keskityin tekemään tietynlaisen elokuvan, mutta leikkausvaiheessa tehtiin päätöksiä, joiden myötä se muuttui. Minua harmittaa, että julkaistua elokuvaa on muokattu reippaasti. Alkuperäisversiossa oli paljon enemmän juttuja joista pidän, mutta ne lensivät mäkeen”, Taylor kertoi viime vuonna.

Marvel Studiosin ehkä haukutuimman elokuvan ohjaaja ei ole itsekään tyytyväinen leffaan – julkaisisi mielellään siitä uuden version

Vaikka Thor: The Dark Worldia on parjattu, ei Marvel Studios tunnu häpeilevän elokuvaa – palattiinhan sen maisemiin vuoden 2019 Avengers: Endgamessa. Thor: The Dark World ei myöskään ollut taloudellisesti floppi. Elokuvan tekeminen maksoi 150-170 miljoonaa dollaria, ja lipunmyynti oli melkein 645 miljoonaa. Omilleen Marvel siis pääsi, vaikka kilpeen hieman tarhaa tulikin.

Nelonen esittää Thor: The Dark Worldin tänään kello 22.00. Suoratoistosektorilla elokuvan voi katsoa muiden MCU-leffojen tavoin Disney+:sta.

Seuraava Thor-elokuva, Thor: Love and Thunder, saa ensi-iltansa heinäkuussa.