Tänään tv:ssä: Näyttävä sotaelokuva, joka pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan – ”Enemmän räjähteitä kuin missään muussa leffassa”

04.04.2021 13:08 | Muropaketin toimitus

Nelonen esittää sunnuntai-illan elokuvana kanavalla kello 21.00 alkavan ja vuonna 2001 valmistuneen Pearl Harborin.

Michael ”Transformers” Bayn ohjaama Pearl Harbor sijoittuu toiseen maailmansotaan ja laivastotukikohta Pearl Harboriin, jonne japanilaiset suunnittelevat massiivista ilmaiskua.

Elokuvan keskushenkilöitä ovat parhaat ystävät Danny ja Rafe sekä sairaanhoitaja Evelyn. Kun Rafe lähtee brittien avuksi Englantiin, jäävät hänen tyttöystävänsä Evelyn ja Danny asemapaikkaan Havaijille. Käänne tapahtuu, kun Rafe ilmoitetaan kadonneeksi, eivätkä Evelyn ja Danny pysty vastustamaan välillään kasvavaa vetovoimaa.

Tärkeimpiä pääosia Pearl Harborissa esittävät Ben Affleck, Josh Hartnett ja Kate Beckinsale. Elokuvaa tähdittävät myös Alec Baldwin, Cuba Cooding, Jr., Jon Voight ja Tom Sizemore.

Pearl Harbor oli suuri menestys: 140 miljoonan dollarin budjetilla tehty elokuva keräsi melkein 450 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Oscar-ehdokkuuksia irtosi neljä – palkintoja elokuva voitti yhden (äänitehosteet). Pearl Harbor pääsi myös Guinnessin ennätystenkirjaan: minkään muun elokuvan tekemiseen ei ole käytetty yhtä paljon aitoja räjähteitä. Meriitti tuokin.

Muropaketin uusimmat