UUSIMMAT

Tänään tv:ssä: Nicolas Cagen elokuva, jonka ohjaaja oli ensi-illassa varmasti tatti otsassa

06.06.2018 05:55 | Muropaketin toimitus

Sub esittää keskiviikkoillan elokuvana kanavalla kello 21.00 alkavan Mustan noidan.

Nicolas Cage ja Hellboyn Ron Perlman tähdittävät yliluonnollista toimintaseikkailua Musta noita (Season of the Witch, 2011), jossa pimeä keskiaika toimii sankaruuden ja valtavan pahuuden näyttämönä.

Ristiretkeläiset Behmen ja Felson palaavat Lähi-idän taistelutantereelta, mutta heidän kotinsa on valloittanut rutto. Noituudesta syytetyn nuoren naisen väitetään olevan sairauden takana, ja vastahakoisesti ristiretkeläiset lähtevät viemään naista kaukaiseen luostariin, jossa hänet puhdistetaan helvetin pahuudesta.

Todellinen vaara ei kuitenkaan  ole noidan häkin kalterien sisäpuolella, vaan ruton saastumassa ulkomaailmassa.

Dominic Senan ohjaamaa elokuvaa tähdittävät myös Stephen Campbell Moore, Claire Foy, Stephen Graham, Ulrich Thomsen, Robert Sheehan ja itse Christopher Lee.

Mustaa noitaa koetettiin saada valkokankaalle peräti 11 vuotta. Kovan puurtamisen jälkeen kuvaukset saatiin vihdoin käyntiin, mutta vielä siinäkään vaiheessa kaikki ei mennyt nappiin. Koeyleisö ei pitänyt elokuvan raakaversiosta, ja Mustalle noidalle järjestettiin lisäkuvauksia. Niitä ei kuitenkaan ohjannut enää Sena, vaan hänen tilalle palkattiin Brett Ratner (mm. Rush Hour -elokuvat). Mukanaan Ratner toi luottoleikkaajansa Mark Helfrichin, joka pisti Mustan noidan uuteen uskoon myös jo aiemmin kuvatun materiaalin osalta.

Eri ohjaajan käyttäminen lisäkuvauksissa ei ole Hollywoodissa ennenkuulumatonta, mutta Ratnerin tiimin panos jo kuvattuun elokuvaan oli tiettävästi tavallista suurempi.

Kaiken vääntämisen jälkeenkään suuri yleisö ei Mustasta noidasta innostunut. Elokuvan lipunmyynti jäi vain 91 miljoonaan dollariin, ja arvosanat osastolle ”no jaa”.