UUSIMMAT

Tänään tv:ssä: Ohjaaja sekoili vuoden 2003 hittielokuvan kuvauksissa huumeissa – Aiheutti vaaratilanteen, jossa päänäyttelijä loukkaantui verisesti

05.10.2021 11:04 | Muropaketin toimitus

Kehutuimpien supersankarielokuvien joukkoon etenkin 2000-luvun alkuvuosina lukeutunut X-Men 2 nähdään tänään Subilla kello 22.45.

Vuonna 2003 valmistuneessa X-Men 2:ssa presidentin salamurhayritys kärjistää ihmisten ja mutanttien väliset vihamielisyydet sodaksi. Professori Xavierin (Patrick Stewart) supersankariryhmä joutuu liittoutumaan Magneton (Ian McKellen) joukkion kanssa.

17 vuotta ensi-illan jälkeen X-Men 2 asettui aivan uuteen valoon, kun The Hollywood Reporter paljasti, millaista kaaosta elokuvan tekeminen oli ollut. Lehden mukaan ohjaaja Bryan Singer oli X-Menin jatko-osan kuvauksissa huumeiden vaikutuksen alaisena ja jatkoi kuvauksia siitä huolimatta, että häntä varoitettiin loukkaantumisten mahdollisuudesta.

Wolverinea esittänyt Hugh Jackman loukkaantui vaarallista stunttia tehdessään ja valui kuvauksissa verta. Moni elokuvan näyttelijä uhkasi tuon jälkeen lähteä tuotannosta ja Stormia esittäneen Halle Berryn kerrotaan kommentoineen Singerille, että tämä voi “pussata hänen mustaa takapuoltaan”.

Tapahtuneen jälkeen ei voi kuin arvailla, mitkä olivat tunnelmat X-Men-elokuvien näyttelijäkaartissa, kun Singer palasi vuonna 2014 ohjaamaan X-Men: Days of Future Pastin…

Subin lisäksi X-Men 2:n voi katsoa Disney+:n valikoimasta. Sieltä löytyvät myös muut X-Men-elokuvat – paitsi spin-off The New Mutantsia. Sen voi katsoa toistaiseksi vain Elisa Viihde Viaplaysta.

Muropaketin uusimmat