Tänään tv:ssä: Quentin Tarantinon ääriväkivaltainen elokuva, josta Will Smith kieltäytyi – “Halusin tehdä sen kipeästi, mutta…”

02.10.2021 08:49 | Muropaketin toimitus

Quentin Tarantinon ohjaama Django Unchained esitetään – taas – Suomen televisiossa.

Vuonna 2012 valmistuneessa Django Unchained -länkkärissä saksalainen palkkionmetsästäjä ja tämän vapauttama orja Django jahtaavat etsintäkuulutettujen päänahkoja 1850-luvun Yhdysvalloissa. Tavoitteena on myös pelastaa Djangon vaimo julman plantaasinpitäjän kynsistä, eikä verenvuodatukselta vältytä.

Django Unchainedin pääosissa nähdään Jamie Foxx, Christoph Waltz ja Leonardo DiCaprio. Pienempiä osia tulkitsevat Kerry Washington, Samuel L. Jackson, Walton Goggins ja Quentin Tarantino itse.

Alkujaan Tarantino halusi Djangon rooliin Will Smithin, mutta tähtinäyttelijä kieltäytyi kunniasta.

”Meillä oli eri näkemys siitä, mihin suuntaan tarinaa olisi pitänyt kuljettaa. Minusta tarina oli täydellinen: tyyppi oppii tappamaan saadakseen orjaksi joutuneen vaimonsa takaisin. Tuo on täydellinen idea. […] Halusin tehdä Django Unchainedin todella kipeästi, mutta sen olisi pitänyt olla rakkaustarina, ei tarina kostosta. Ajatellaan nyt vaikka Pariisinkin tapahtumia. Väkivalta synnyttää väkivaltaa. Minusta väkivalta ei voinut olla Djangon vastaus. Sen olisi pitänyt olla rakkaus”, Smith linjasi vuonna 2015 The Hollywood Reporterille.

Django Unchained nähdään Nelosella kello 23.00 alkaen. Elokuva löytyy myös Netflixistä.

Muropaketin uusimmat