Tänään tv:ssä: Quentin Tarantinon ehdoton suosikkielokuva 2010-luvulta – Ilmestyi jo 10 vuotta sitten, mutta on yhä ajankohtainen

01.07.2020 07:52 | Muropaketin toimitus

David Fincher ohjasi vuonna 2010 yhden uransa parhaista elokuvista. The Social Networkin faneihin lukeutuu myös Quentin Tarantino.

Facebookin alkuvuosista ja Mark Zuckerbergista kertova The Social Network on Quentin Tarantinon ehdoton suosikki, mitä tulee 2010-luvulla julkaistuihin leffoihin:

Quentin Tarantino: Tämä on “ehdottomasti” 2010-luvun paras elokuva – eikä kyseessä ole nyt suinkaan ohjaajan oma leffa

TV5 esittää Suomen televisiossa tiuhaan pyörivän elokuvan tänään kello 21.00. Ajoitus on onnistunut, koska Facebook ja Mark Zuckerberg ovat olleet viime päivinä runsaasti otsikoissa somepalveluun kohdistuneen vihapuhekritiikin ja mainostajien boikotin takia.

Aaron Sorkinin käsikirjoittamassa The Social Networkissa Harvardissa opiskeleva Mark Zuckerberg saa 2000-luvun alussa idean uudesta sosiaalisesta verkosta internetissä. Asiat etenevät vauhdilla ja bisnes alkaa kukoistaa, mutta menestyksellä on myös runsaasti varjopuolia.

Mark Zuckerbergia esittää Zombielandista ja Batman v Supermanista tuttu Jesse Eisenberg. Muita keskeisiä näyttelijöitä ovat Andrew Garfield, Brenda Song, Justin Timberlake, Rashida Jones ja Rooney Mara.

Alla The Social Networkista sekä studion teettämä traileri että Screen Junkiesin suorapuheinen rehellinen traileri.