Tänään tv:ssä: Renny Harlinin hittielokuva, jonka kahdesta jatko-osasta harva on edes kuullut

24.08.2021 10:15 | Muropaketin toimitus

Vuonna 1999 ensi-iltansa saanut Deep Blue Sea on yksi Renny Harlinin uran suosituimmista elokuvista. Tänään se uusitaan Suomen televisiossa, taas kerran. Kanava on Sub ja kellonaika 21.00.

Kuten varmasti hyvin muistatte, Renny Harlinin toimintajännäri on hyytävä kuvaus veden ympäröimästä tutkimuslaitoksesta, jossa tehdyt lääketieteelliset kokeet saavat verenhimoisten haiden aivojen suorituskyvyn kasvamaan yli kaikkien odotusten.

Keskeisiä rooleja Deep Blue Seassa esittävät Saffron Burrows,Thomas Jane, Samuel L. Jackson, LL Cool J, Jacqueline McKenzie, Michael Rapaport, Stellan Skarskård ja Aida Turturro.

Deep Blue Sea keräsi Suomessa yli 180 000 katsojaa, ja on hyvin tunnettu elokuva ohjaajan kotimaassa. Harvempi tietää, että Deep Blue Sealle on tehty kaksi jatko-osaa, joissa Harlin ei tosin enää ollut mukana. Vuonna 2018 julkaistu Deep Blue Sea 2 oli aivan hirvittävää roskaa, mutta vuosi sitten valmistunut Deep Blue Sea 3 vielä menetteli. Alkuperäisen Deep Blue Sean tasolle ei kumpikaan jatko-osa päässyt sitten millään.

Arviomme koko elokuvasarjasta voi lukea täältä:

Arvostelu | Katsoimme kaikki kolme Deep Blue Sea -elokuvaa – Renny Harlinin leffa toimii yhä kivasti, mutta sitten mentiin hetkeksi todella pahasti metsään