Uusimmat

Tänään tv:ssä: Suomessa vuonna 1995 tehty komedia oli ”veret seisauttava pettymys”, mutta keräsi silti melkein 170 000 katsojaa

24.05.2023 10:15 Muropaketin toimitus

Ensimmäinen Kummeli-elokuva ei ollut kriitikoiden mieleen – ja eipä niitä myöhempiäkään ole hirveästi kehuttu. 

Ensimmäinen Kummeli-elokuva, Matti Grönbergin ohjaama Kummeli Stories, sai ensi-iltansa lokakuussa 1995. Kriitikot eivät olleet elokuvasta mielissään. Esimerkiksi Iltalehti totesi Kummeli Storiesin olevan ”veret seisauttava pettymys tämän hupiryhmän tv-esiintymisiin verrattuna.”

Ammattiarvioitsijoiden näkemykset eivät kuitenkaan 1990-luvun puolivälin Kummeli-huuman keskellä moniakaan kiinnostaneet, ja niin Kummeli Stories keräsi lähes 170 000 katsojaa ja nousi Suomessa julkaisuvuotensa toiseksi katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi. Sen edelle onnistui kirimään vain Markku Pölösen Kivenpyörittäjän kylä.

Tänään Kummeli Storiesin voi katsoa Yle TV2:lta kello 22.50 alkaen. Yle Areenasta, Ruudusta ja Kirjastokinosta leffa löytyy vaikka heti.

”Kummeli Stories on naurupakkaus, jossa pilaillaan ase kädessä Suomen maineen puolesta. Osansa herjoista saavat suomalaisten rallihulluus, ylikuumentunut jääkiekkointoilu, hevirokkarit ja tietysti liikkuva poliisi. Äläkä unohda, että toimittaja Mauno Ahosella on painavaa sanottavaa…”