Tänään tv:ssä: Tämän elokuvan tekemistä Jim Carrey katuu – syynä kouluammuskelu, jossa kuoli 26 ihmistä

20.12.2018 07:55 | Muropaketin toimitus

Vuoden 2010 Kick-Assin jatko-osa nähdään tänään TV5:lla kello 21.00.

Vuonna 2013 valmistuneessa Kick-Ass 2:ssa kotikutoiset supersankarit Kick-Ass ja Hit Girl päättävät tehdä paluun, mutta Hit Girl joutuu vetäytymään syrjään. Yksinäinen Kick-Ass liittyy supersankarien ryhmään, mistä onkin hyötyä, sillä Red Mist ilmaantuu kuvioihin superroisto Motherfuckerina, joka haluaa päästää Kick-Assin päiviltä.

Jeff Wadlow’n ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään  Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Morris Chestnut, John Leguizamo, Donald Faison ja Jim Carrey.

Viisi vuotta ensi-iltansa jälkeen Kick-Ass 2:sta muistetaan lähinnä se, miten Jim Carrey kieltäytyi elokuvan ensi-illan aikana osallistumasta haastatteluihin ja muihin promotilaisuuksiin. Syyksi Carrey nimesi joulukuussa 2012 Sandy Hookin koulussa tapahtuneen ammuskelun, jossa kuoli 26 ihmistä.

“Kuvasin osuuteni kuukautta ennen Sandy Hookin tapausta ja nyt en voi hyvällä omallatunnolla allekirjoittaa elokuvan väkivaltaisuutta. Pahoitteluni muille elokuvassa mukana olleille. En häpeä sitä (elokuvaa), mutta viime aikojen tapahtumat ovat saaneet minut muuttamaan mieltäni”, Jim Carrey kirjoitti Twitterissä kesällä 2013.

Kaikki eivät olleet Jim Carreyn linjauksesta innoissaan. Esimerkiksi Kick-Ass-sarjakuvan piirtäjä John Romita Jr. tuomitsi Carreyn takinkäännön täysin vuonna 2014:

”En aio enää koskaan työskennellä sen luupään kanssa, joten puhun nyt ihan suoraan. Hahmo, jota Jim Carrey esitti, luopui aseiden käytöstä – luopui aseiden käytöstä – ja alkoi hyvikseksi. Jokainen vähänkään kouluja käynyt olisi voinut keksiä, miten tällaista hahmoa voi käyttää aseiden vastaisten ajatustensa esille tuomiseen. Jim Carrey ei kuitenkaan ole niin fiksu. Hän otti rahat ja alkoi sitten jauhaa paskaa elokuvastamme.”