Tänään tv:ssä: Tämän vuoden 2017 elokuvan tuntee Suomessa aniharva, mutta Rotten Tomatoesissa se on kehuttu taivaisiin

24.09.2021 11:59 | Muropaketin toimitus

Hunt for the Wilderpeople pääsi Suomessa vain hyvin rajalliseen teatterilevitykseen – se nähtiin Orion-elokuvateatterin kuukauden elokuvana loppukesästä 2017. Näin ollen erinomainen seikkailukomedia on jäänyt meillä monelle valitettavan tuntemattomaksi.

Tänään on hyvä tilaisuus sivistää itseään, sillä Yle Teema esittää Hunt for the Wilderpeoplen kello 21.15 – ja samalla kellonlyömällä se tulee katsottavaksi myös Yle Areenaan 13 vuorokauden ajaksi. Halutessaan Hunt for the Wilderpeoplen voi katsoa myös Amazonin Prime Videosta.

Taika Waititin (What We Do in the Shadows, Thor: Ragnarok, Jojo Rabbit) ohjaama ja Barry Crumpin romaaniin perustuva elokuva kertoo sosiaaliviranomaisia metsään karkavasta uusavuttomasta kaupunkilaispojasta (Julian Dennison, Deadpool 2)  ja äreästä eränkävijästä (Sam Neill, Jurassic Park), joka joutuu vasten tahtoaan hänen seurakseen pakomatkalle.

Hunt for the Wilderpeople on saanut erinomaisen vastaanoton: Rotten Tomatoesissa sitä on kehunut jopa 97 prosenttia kriitikoista, ja IMDb:ssa arvosanojen keskiarvo on 7,9/10. Muropaketissa elokuvaa ei aikoinaan erikseen arvioitu, mutta sen katsottuamme voimme antaa Waititin ohjaukselle tälläkin kertaa vahvan suosituksemme.