Tänään tv:ssä: Tätä elokuvaa Johnny Depp tuskin lämmöllä muistelee – Kriitikot ja yleisö haukkuivat, studiolle kymmenien miljoonien dollarien tappiot

11.10.2020 08:33 | Muropaketin toimitus

2010-luku ei ollut Johnny Deppille järin ruusuisaa aikaa. Useampi näyttelijän elokuvista floppasi kaupallisesti ja haukuttiin siinä sivussa pystyyn. Yksi Deppin pahimmista huteista oli vuoden 2015 Mortdecai, jonka Nelonen esittää ensi yönä kello 00.35 alkaen.

Johnny Depp esittää David Koeppin ohjaamassa Mortdecaissa omalaatuista lordi Charlie Mortdecaita, joka hankkii elantonsa muun muassa hankkimalla taidetta pohatoille. Kun arvokas Goyan maalaus varastetaan, pahasti veloissa oleva Mortdecai lähtee uskollisen miespalvelijansa Jockin kanssa jahtiin, joka johdattaa heidät niin Moskovaan kuin Los Angelesiinkin. Tilannetta vaikeuttaa entisestään MI5:n tarkastaja, joka myös haluaa maalauksen sekä Mortdecain vaimon.

Mortdecaita tähdittävät myös Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Paul Bettany, Olivia Munn ja Jeff Goldblum, mutta edes nimekäs näyttelijäkaarti ei toimintakomediaa pelastanut. Mortdecai tehtiin noin 60 miljoonan dollarin tuotantobudjetilla, mutta maailmanlaajuinen lipunmyynti kipusi vain hieman yli 47 miljoonan dollarin. Eikä edes kehuja irronnut: Rotten Tomatoesissa kriitikoista 12 %:a on rankannut elokuvan ”tuoreeksi” – muun yleisön osalta luku on hieman parempi, muttei häävi: 30 %.

Muropaketin arviossa Mortdecai sai kaksi tähteä viidestä:

”David Koeppin ohjaamassa Mortdecaissa Johnny Depp on vain tylsä parodia itsestään. Vielä 1990-luvulla miehen kummajaisroolit olivat kiinnostavia, sillä Ed Wood, Ichabod Crane ja William Blake erosivat toisistaan. Mortdecai on pohjimmiltaan repäisty ihan samasta pakasta kuin Jack Sparrow. Kajalit ovat vain vaihtuneet viiksiin. Koko hahmo on vitsinä väsynyt, ja uuvuttaa katsojankin hetkessä.”

Johnny Depp osoittaa Mortdecailla olevansa Hollywoodin Kotiteollisuus

Muropaketin uusimmat