Tänään tv:ssä: Tätä ennätyskallista elokuvaa on pidetty pahana floppina, mutta oikeasti se oli studiolle kannattava sijoitus

15.11.2021 09:57 | Muropaketin toimitus

Kevin Costnerin vuonna 1995 valmistunut Waterworld oli aikansa kallein elokuva, joka ei kuitenkaan menestynyt valkokankaalla odotusten mukaisesti. Kenties tämä on syynä siihen, että tieteisseikkailua on tapana pitää pahana floppina.

Mutta floppi Waterworld ei ollut. Ei ainakaan siinä mielessä, että studio sai lopulta takaisin elokuvaan upottamansa dollarit ja vähän taskurahaakin päälle. Waterworldin lipunmyynti nousi reiluun 284 miljoonaan dollariin, mikä ei vielä kääntänyt elokuvaa voitolliseksi, sillä pelkkä tuotantobudjetti oli noin 175 miljoonaa dollaria. Videokasetit ja muu ”jälkimyynti” kuitenkin käänsi lopulta käyrän pakkaselta plussalle.

TV5:llä tänään kello 21.00 nähtävä Waterworld sijoittuu tulevaisuuteen, jossa napajäätiköt ovat sulaneet ja suurin osa maapallosta on veden peitossa. Yksinäinen kulkija (Kevin Costner) törmää äitiin ja pieneen tyttäreen, jotka etsivät kuivaa maata. Tytön selkään on tatuoitu kartta, jota tavoittelevat myös Dennis Hopperin johtamat rosvojoukot.

Waterworld löytyy myös Netflixin valikoimasta, mikäli TV5:n esitysaika ei kalenteriin istu.

Muropaketin uusimmat