Uusimmat

Tänään tv:ssä: Tiistain paras elokuva on neljän tähden laatuleffa, joka ”ei aliarvioi katsojaa ja jonka hahmoista välittää”

01.02.2022 08:28 Muropaketin toimitus

Internet Movie Databasen arvosanojen valossa tiistai-illan paras elokuva Suomen televisiossa on Rush, jonka Hero esittää kello 21.00 alkaen. Leffan arvosanojen keskiarvo on peräti 8,1/10.

Ron Howardin vuonna 2013 ohjaama elämäkerrallinen draama sijoittuu F1:n kultakauteen 1970-luvulle.

Rushissa komea englantilainen playboy James Hunt (Chris Hemsworth) ja tieteellisen tarkka Niki Lauda (Daniel Brühl) kilpailevat keskenään lajin kuninkuudesta. Tarina seuraa miesten voittoja ja tappioita radalla ja sen ulkopuollela.

Rushia tähdittävät myös Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara ja Pierfrancesco Favino.

Muropaketin arviossa Rush sai neljä tähteä viidestä, ja siitä todettiin mm. näin:

”Howardin taitavan tasavarman ohjauksen lisäksi Rushin nostavat normaalin urheiluelokuvan yläpuolelle näyttelijänsuoritukset. Chris Hemsworth playboymaisena James Huntina todistaa ettei mies ole pelkkä peruspuunaama ja osaa oikeasti näytelläkin. Vielä paremmin vetää Daniel Brühlm Niki Laudana. Hänen versionsa legendaarisesta kuljettajasta on niin ylimielinen, kaiken tietävä rotannäköinen kusipää, että aluksi toivoo miehen räjähtävän formulansa mukana välittömästi. Hetkessä hän on kuitenkin voittanut katsojan puolelleen. Leffan kantava idea on se, että katsoja ei välttämättä halua kannustaa kumpaakaan kuljettajaa. Monine vikoineen Laudan ja Huntin kohtalot kuitenkin kiinnostavat. He ovat oikeita ihmisiä joista alkaa välittää.”

Arvostelu: Formulaelokuva Rush on viihdettä joka ei aliarvioi katsojiaan

Rushin voi katsoa myös Prime Videosta, Elisa Viihde Viaplaysta ja Ruudusta.