Tänään tv:ssä: ”Tom Clancyn fanit luultavasti vihaavat tätä elokuvaa” – Muiden agenttitrillerien ystävien kannattaa kyllä avata Nelonen kello 21.00

10.02.2021 13:36 | Muropaketin toimitus

Tom Clancyn luomasta Jack Ryan -hahmosta kertova jännityselokuva Jack Ryan: Shadow Recruit nähdään tänään Nelosella kello 21.00.

Vuonna 2014 valmistuneessa Jack Ryan: Shadow Recruitissa Chris Pinen esittämä ja Afganistanin sodasta palannut Jack Ryan värvätään CIA:n palvelukseen ja peitetehtäviin finanssimaailman ytimeen Wall Streetille. Pian Ryan pääsee jyvälle valtavasta terrorijuonesta, jota kehitellään Moskovassa.

Kenneth Branaghin (Thor, Idän pikajunan arvoitus) ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään myös Keira Knightley, Kevin Costner ja Gemma Chan.

Muropaketin arviossa Jack Ryan: Shadow Recruit sai ihan suopean vastaanoton. Samalla kuitenkin arveltiin, ettei elokuva ole välttämättä Clancyn fanien mieleen:

Shadow Recruit on tietyssä mielessä uusintaversio Jack Ryanin seikkailuista. Se näyttää meille agentin alkutarinan, ja hänen ensimmäisen oikean tehtävänsä kentällä. Kirjojen intohimoisempien fanien kannattaa todennäköisesti jättää elokuva katsomatta. Se ei perustu mihinkään Tom Clancyn kirjaan, vaan käsikirjoittajat ovat vain napanneet tutut hahmot ja siirtäneet ne seikkailemaan nykypäivään. Shadow Recruitin kohdeyleisö on katsojat, jotka tunnistavat niin Clancyn kuin Ryanin nimet, mutta eivät ole lukeneet kirjoja. Kirjojen fanit luultavasti vihaavat tätä elokuvaa sydämensä pohjasta.

Muropaketin uusimmat